Godsakspyssel – höjdpunkt på årets Halloweenfest

I år blev det en mindre Halloweenfest med några familjer. Vi inledde med gemensamt godsakspyssel. Jag hade planerat för klassiska marshmallowsspöken, chokladbollsspindlar och chokladbollsfladdermöss. Vi hade marshmallows och chokladbollar, halverade oreokex (fladdermusvingar), godissnören (spindelben) och små skivor av pingvinstång i olika färger till ögon. Chokladsås för att måla. När vi satte igång blev det inte bara fladdermöss, spindlar och spöken utan alla möjliga skapelser! Både barn och vuxna gick igång och blev riktigt kreativa!

När pysslet var klart skickade vi iväg barnen med några vuxna på en halloweenskattjakt utomhus – det var skönt för dem att få lite luft. De gjorde en skattjakt i mobilen från grapevine.nu – lagom läskigt i mörkret i parken. När de kom tillbaka fick de leta upp varsin liten godispåse i trädgården.

Medan barnen var ute lagade vi andra mat tillsammans. Jag hade förberett en fransk fisksoppa med saffran – Halloweenkopplingen var att den ju är lite orange ????! Jag provade dessutom att ha pumpa i vilket blev väldigt gott, pumpan kokar ju lätt sönder så soppan blev riktigt mustig. Vi gjorde också spökpizza och serverade bröd och aioli till soppan. Jag gjorde också en osttårta som blivit en favorit på min Halloweenbuffé. Läs mer om spökpizza och osttårta på Halloweenfestsidan!

Vi gjorde ett tappert försök att äta upp alla godsaker till efterrätt men alla fick också med sig en burk hem med det de gjort. Att bara sitta och äta chokladbollar kändes inte så kul – och också väldigt sött så jag serverade en skål med halvfrusen mango blandad med granatäpple till, för att balansera upp allt det söta och chokladen med lite syrligt och friskt. Med en klick creme fraishe också på tallriken blev det en riktigt god och trevlig efterrätt till kaffet.

Läs mer om hur jag fixat stor Halloweenfest här>>

Sending
User Review
4.9 (10 votes)