Tilltugg till glögg – 5 favoriter!

glöggmingel

Oavsett om man är förtjust i glögg eller inte – finns det ingenting som smakar så mycket jul och doftar så mycket tradition som glögg till jul!

Glögg är massvis med julstämning i en liten mugg – och så kan man ju ha en massa godsaker till glöggen…

5 bästa tilltuggen till glöggen

Fikon med lufttorkad skinka

Skär fikonen i kvartar. Dela skivor av lufttorkad skinka i två, sno ihop till ett litet knyte och fäst ovanpå varje fikonbit med en tandpetare. Droppa över några droppar balsamvinäger.

Päronsnitt med ädelost och skinka

Skiva päron i långa bitar, toppa med ädelost och vira runt lufttorkad skinka. Strö över lite färsk timjan.

Pepparkaksgrissini med ädeloströra

Gör smala (väldigt smala!) stänger av (färdig) pepparkaksdeg och grädda i ugn. Rör ihop ädelost och creme fraishe med en gaffel till en fluffig röra.

Rostad pepparkaka med brie och tryffelhonung

Baka eller köp mjuk pepparkaka. Skär pepparkakan i små bitar. Lägg bitarna på ett ungsgaller och rosta mitt i ugnen, ca 2 minuter på varje sida (225 grader, grill). Ta ut och lägg på en bit brieost, gärna medan pepparkakan är lite varm så att osten smälter lite. Toppa med en bit fikon. Ringla över lite tryffelhonung precis innan servering.

Snittar med grönkål och fetaost

Gör en röra av hackad grönkål, fetaost och creme fraiche. Hacka grönkål (Jag älskar kål och är så glad att göra något mer med grönkålen än att bara dekorera faten på julbordet!) Hetta upp en stekpanna med smör. Stek grönkålen, gärna med en krossad vitlöksklyfta i några minuter. Häll över lite vatten och låt koka in. Ta bort vitlöken, salta och peppra.  Blanda fetaost, creme fraiche och grönkål. Skär surdegsbröd i tunna skivor och rosta. Bred på röran, lägg på en brödskiva, bred mer röra på och avsluta med en brödskiva till. Skär i mindre bitar till små snittar. Det här receptet och bilden är från pagen.se.

tilltugg till glöggen
Sending
User Review
4.89 (9 votes)