5 idéer till sportlovsaktiviteter 2021 – hemma & ute!

sportlovsaktiviteter 2021

Sportlovet närmar sig och det är dags för lite februariledighet. Dock bjuds det inte på riktigt lika mycket sportlovsaktiviteter som vanligt. Många museer, bibliotek, badhus och annat som brukar anordna en massa kul sportlovsaktiviteter för barnen är stängda, och vi reser inte heller bort eller träffar släkt och vänner på samma sätt som vi kanske brukar. Så – vad ska man då hitta på?

Man får helt enkelt fixa sina egna sportlovsaktiviteter – hemma och ute, för de egna barnen eller en lite grupp barn som brukar träffas.

Här är 5 idéer på roliga sportlovsaktiviteter som du fixar själv för barnen!

1. Lös ett vintrigt mysterium!

Hela landet har fått smaka på vinterväder och visst är det härligt med lite snö som lyser upp vår tillvaro! Maxa vinterkänslan med ett mysigt vinteräventyr! I skattjakten Vintermysteriet måste barnen hjälpa kung Frost. Vårälvan Primavera har stulit hans magiska iskristaller! Barnen måste lösa kluriga gåtor för att hjälpa kund Frost att hitta dem! Skattjakten kan man göra var som helst, i trädgården, i parken eller i skogen och finns i två svårighetsnivåer, för barn förskoleåldern och för de som börjat skolan. När mysteriet är löst – drick varm choklad, grilla korv och marshmallows – det blir en heldag av sportlovsaktiviteter!

aktiviteter för barn utomhus

Fler skattjakter om man vill välja ett annat tema – kanske med fantasins hjälp bege sig till en varm djungel istället – finns det att välja bland här>>

aktiviteter sportlov 2021

2. Lös ett escape game online – om ni inte kan ses!

Kanske skulle man vilja åka och träffa kompisarna eller kusinerna som bor en bit bort, men kan inte resa? Eller så sitter man i familjekarantän och kan inte hänga med bästisarna. Då är lösningen ett supercoolt escape game – interaktivt och tillsammans – men online!

I Flykten från tidsmaskinen har barnen hamnat i en tidsmaskin. Gåtor måste lösas där den dimper ner i historien för att få fram en kod som får tidsmaskinen att återvända till den egna tiden! Vill man gör man det hela med roliga ledtrådslappar som varje deltagare måste leta efter hemma hos sig själv! Passar barn ungefär i åldern 9-12 år.

escape game för barn online

3. Mellomys!

Det är inte bara sportlov – det är mello också! Fixa mysigt mellomys delux med ett kul melloquiz! Det här är mysigt bara för familjen. Vill man kopplar man upp en annan familj via Teams eller en annan digital plattform och så tävlar barnen mot de vuxna – vi tror vi vet vilka som vinner! 🙂

4. Cool skattjakt – med favisprylen!

Tycker du att barnen ägnar för mycket tid åt sin mobiltelefon och borde gå ut istället? Med en cool mobilskattjakt kommer barnen ut – och får ta med sig sin favoritpryl! Du fixar rutten och bestämmer när, var och hur långt genom att placera ut kartnålar. Innehållet är klart. Barnen löser skattjakten genom att följa en karta i mobilen och svara på kluriga gåtor. Det finns olika skattjakter att välja bland, för de lite yngre passar t.ex. Detektivjakten. Vill man ha en kul “story” finns t.ex Jakten på den maskerade tjuven där barnen ska ut på tjuvjakt eller Jakten på den försvunna juvelen där de får ge sig ut på ett spännande äventyr jorden runt! Vill man ha något riktigt klurigt för de lite äldre, satsar man på en spionjakt med TOP SECRET – Agenternas hemliga uppdrag.

skattjakt med mobil

5. Omvandla hemmet till en rymdstation, en spionskola eller ett hemsökt hus!

Låt de egna barnen eller en liten grupp kompisar lösa ett riktigt escape game – hemma! Våra escape games laddar man hem och skriver sedan ut allt som behövs och organiserar sedan det hela enligt enkla instruktioner. Escape games finns med olika teman och är kul och klurigt! I Space Escape ska barnen fly från en nersläckt rymdstation och ta sig tillbaka till jorden innan det är för sent! I Spionskolan lär man upp sig till spioner och ska sedan lösa sitt första uppdrag, i Flykten från de hemsökta huset ska man avslöja professor Fledermaus förskräckliga hemlighet och i Hallows skola för häxeri och magi är det dags att ta examen från trollkarlsskolan!

agentkalas
Sending
User Review
5 (2 votes)