5 tips till barnens julfest!

jullekar barn

Julfest för barnen!

Vill barnen ha en julfest hemma för sina kompisar eller har du i år det stora nöjet att vara klassförälder så att det faller på din lott att fixa klassens julfest? Eller är du en av de där engagerade föräldrarna i föreningen, som vill fixa julavslutning för barnen? Då kommer här några små tips du kan ha användning av!

Alla tomtens renar

Superenklet och gulligt! Dekorera pepparkakor så att de ser ut som tomtens alla renar! Måla horn med kristyr på runda pepparkakor och sätt dit en röd nonstop som mule – eller någon annan färg så klart! Detta kan man också ha som en liten rolig aktivitet på julfesten och låta barnen göra sina egna pepparkakor – som renar eller någonting annat!

Rudolfburgare

Om man inte vill fixa ett helt julbord för barnen kan man istället bjuda på en klassiker som går hem på de flesta barnfester – i jultappning: En Rudolfburgare!

Gör en alldeles vanlig hamburgare och dekorera den sedan så att den ser ut som renen som blivit kall om mulen! Salta kringlor blir hornen, en cocktailtomat blir mulen och ögon gör du av oliver, och om man vill en liten tunn skiva gurka. Fäst tomat och oliver med tandpetare.

Kiwijulgran

Bygg en julgran av kiwiskivor och dekorera den med granatäppelkärnor. Fint mitt på bordet när det är dags för efterrätt, servera glass till frukten!

Marsmallowssnögubbar

Snögubbar gör man enkelt av marshmallows. Sätt ihop dem med tandpetare, måla med kristyr och ge dem armar av salta pinnar. Sätter du dem på ett trägrillspett blir det en läcker cake-pop! Eller servera varm choklad med en snögubbe i!

Julgodis

Jullekar för barnens julfest

Man kan ju inte bara äta på julfesten – det måste ju lekas jullekar också! Men det kan ju vara svårt att hinna med att fixa allt själv – då rekommenderar vi en ny superrolig julfestlek för barnen som är färdig – du skriver ut och fixar lite enkel rekvisita, sedan är det bara att låta barnen leka loss i julens roligaste utmaningar!

Julfestlek för barn: Tomtarnas uppdrag

Barnen ska lösa tomtarnas åtta kluriga uppdrag, det är både tankenötter och mer praktiska uppdrag. För varje uppdrag som löses får barnen en bokstav. Kan barnen med hjälp av dessa lista ut vad det är i tomtarnas hemliga julklapp får de öppna den!

Läs mer, beställ och ladda hem Tomtarnas uppdrag här>>

jullekar barn

Här finns 5 roliga jullekar till för barnen>>

Här hittar du 10 klassiska jullekar för hela familjen>>

Det är väl inte bara barnens som ska få ha julfest och leka?

Här hittar du jullekar för de vuxnas julfest och glöggmingel>>

Sending
User Review
4.4 (5 votes)