8 tips för roliga drinkar till barn

roliga drinkar till barn

Roliga drinkar till barn är ett kul inslag på barnkalas och fest och kan få en härlig wow-effekt när de serveras och kännas extra lyxigt och festligt! Satsa på att bjuda på riktigt goda och snygga drinkar till gästerna – det är inte svårt att få till läckra mästerverk! Här kommer 8 tips på hur man skapar roliga drinkar till barn som höjer partystämningen!

8 tips som enkelt hjälper till att fixar roliga drinkar till barn:

1. Satsa på färg!

Visst ska en festlig drink se snygg ut?! Drinkar i läckra färger är enkla att göra och roliga att servera. Det finns flera sätt att få till de där riktigt starkt lysande drinkfärgerna. Blanda juice och färgad läsk i olika kombinationer till önskad färg. Blå och gul läsk blir en grön drink!

Ett annat sätt är att använda livsmedelsfärg eller karamellfärg. Använd då en ofärgad läsk och tillsätt droppar av valfri färg. Man kan också använda sig av olika alkoholfria drinkmixar som både tillför färg och smak till drinken. Blanda med ofärgad, neutral läsk som Sprite eller 7up. Exempel på drinkmix är curacao som blir explosivt blå!

2. Dekorera med frukt och grönt!

Att dekorera drinken med olika snygga ätliga tillbehör ger en lyxig och festlig känsla. Använd frukt och grönt som antingen sätts fast på glasets kant, exempelvis en citronskiva eller gurkskiva eller så fästs en eller flera fruktbitar på en cocktailpinne som sätts i glaset, exempelvis en jordgubbe eller en melonbit. Eller fyll en cocktailpinne (eller ett avbrutet trägrillspett) med stora blåbär och hallon och stoppa i drinken. Man kan också lägga en hel massa frukt i drinken, lägg i citron-, apelsin- eller limeskivor. Kiwi och jordgubbar ser riktigt läckert ut! Eller gör en lång gurkgirlang med osthyvel och lägg i glaset. Matchar man färg på drinken med “pyntet” blir det extra läckert!

Blad av mynta, citronmeliss eller annan ätlig ört är riktigt snyggt att lägga i själva drinken, speciellt om man har en ofärgad eller ljus drink.

3. Pynta fint!

Förutom ätlig dekoration kan drinkarna med fördel piffas upp med annat pynt, utanpå glaset eller på en cocktailpinne. Flaggor, flamingos, festliga fontäncocktailpinnar och roliga sugrör gör att drinken höjs till nästa nivå. Det finns mycket att köpa, men det är också lätt att pyssla ihop själv. Bara fantasin sätter gränserna! Se bara till att inget giftigt eller något som man riskerar att sätta i halsen hamnar i drinken.

roliga drinkar till barn

4. Glöm inte isen!

Isbitar i drinken är ett måste. Kylda drinkar är godare, och ljudet av klinkande is mot glas hör verkligen till kalas och fest. Ska man ha mycket is är det enkelt att köpa en påse färdigfrusen is i affären. För ännu festligare isbitar kan man frysa in frukt eller grönt i dem, gör is med en jordgubbsbit, en liten limeklyfta eller ett blad citronmeliss.

5. Välj rätt glas!

Att servera drinken i snygga glas är såklart kul, men man får också fundera över vad som passar gästerna. En grupp med yngre barn bör kanske inte ha vinglas på fot exempelvis, utan något som står mer stabilt. Men har man satsat på att göra en snygg färg på drinken är det synd att servera den i pappmuggar. Låt drinken och gästerna styra val av glas eller mugg!

6. En glasskula på toppen!

Vill man servera roliga drinkar till barn som verkligen blir en snackis, då toppar du drinken med en glasskula, frukt och strössel. Tänk bara på att drinkarna måste drickas direkt och ha servetter till hands för det kan bli lite kladdigt om glassen smälter över kanten.

7. Socker på kanten!

Den klassiska saltkanten på vuxendrinken Margarita kan bytas ut mot en sockerkant istället! Fukta glasets kant med en bit frukt eller outspädd saft och doppa glaset upp och ner i socker som hällts ut på ett fat eller i en skål. Liknande kan man prova att göra med olika sorters strössel eller kaksmulor, men man får vara beredd på att allt inte fastnar och sitter kvar lika bra.

roliga drinkar till barn

8. Godisdrinkar!

Extra roliga drinkar till barn är så klart de där med godis i! På nätet finns en uppsjö av recept på olika godisdrinkar, exempelvis med röda remmar, hallon-lakrits-skalle och fizzypoppflaskor. Uteslut alkoholen i recepten (om det är någon) så blir det riktigt festliga barndrinkar! Dessa recept bygger ofta på en drinkmix som smakar som godiset. Pricken över i:et är naturligtvis att dekorera drinken med godisbitar!

Man kan också sätta godis på en cocktailpinne precis som frukt – eller blanda! Toppa en pinne med en jordgubbe och en marshmallow!

Halloweenfest? Här finns recept på roliga drinkar till barn>>

roliga drinkar till barn

På vår Pinterest-anslagstavla finns mer inspiration:

 • A yummy zombie themed Halloween punch for kids! Non-alcoholic and absolutely delicious!
 • Blueberry Mojito Mocktail /themerrythought/
 • Lime Mojito Mocktail Recipe - In The Playroom
 • 8 tips för hur man gör barnens drinkar extra festliga!
 • Rudolph Punch. My kids' favorite drink for Christmas parties. Non-alcoholic. | DuctTapeAndDenim.com
 • A Halloween Mocktail with green juice, gummy worms for bugs, and whipped cream. The kids will enjoy this fun and spooky treat!
 • Fun Halloween Drinks Kids-This cute and creepy Halloween drink idea makes a perfect Halloween punch for any party you're throwing! #Halloween #Halloweenparty #party #kids
 • 3 ingredient Halloween worm punch recipe for kids! Bubbly, sweet, fun, and simple to make in a hurry.
 • Blodig soluppgång (alkoholfri)
 • This strawberry citrus mocktail is one of the best non alcoholic drink recipes ever! It’s simple to make and perfect for a summer party, for a pregnancy baby shower drink, or for an easy fun drink for kids! Tons of other great mocktail recipes that are perfect for teens too!
 • This refreshing non alcoholic drink is easy to make for kids and adults to enjoy. Savor this blue lagoon mocktail on hot summer days. You can even make it into a fun slushy!
 • Sura Colanappar Drinkrecept på Drinkoteket.se. Här hittar du en mängd recept på enkla och goda drinkar och cocktails online. Välkommen in!
 • Kalaset eller barnens fest blir extra festlig med roliga drinkar till barn - här får du 8 tips på hur du gör!
 • Sodapop Drinkrecept på Drinkoteket.se. Här hittar du en mängd recept på enkla och goda drinkar och cocktails online. Välkommen in!
 • Fizzypop Bubblizz Drink Recept
Sending
User Review
4.5 (2 votes)