Äntligen sommarfest! 4 nya festlekar 2022!

sommarfest aktiviteter

Digital sommarfest i all ära – men visst är det lite roligare IRL! Och i år kan vi ses precis så många vi vill och dansa små grodorna med hela grannskapet runt midsommarstången. Äntligen kan vi fira sommar tillsammans!

Och när det ska firas så ska det lekas – för visst blir vi lite mer lekfulla när solen skiner och vi kan vara ute! En rolig aktivitet eller festlek ger lite guldkant till festen och är bra när nya gäster ska lära känna varandra!

Här hittar du hela fyra nya, roliga färdiga festlekar och aktiviteter från grapevine till årets sommarfest eller till midsommarfirandet så klart!

1. Årets sommarquiz 2022

Som alltid har vi i år gjort ett rykande färskt sommarquiz, aktuellt för sommaren 2022. I år har quizet extra mycket härligt stämningsskapande musik. I 21 frågor ska 31 låtar spelas från en färdig spellista och sammanlagt ska det samlas ihop 63 poäng. Kul, fyndigt, mycket varierat och lite klurigt!

Vårt quiz är helt färdigt, bara att ladda hem i fin design och skriva ut så många svarsformulär som behövs. Samlas kring bordet eller på picknickfilten eller ta några frågor åt gången under ett sommarmingel!

Sommarquizet passar perfekt till sommarfesten på jobbet eller med vännerna och så klart också till midsommarafton eller grillkvällen.

Läs mer och ladda hem sommarquizet här>>

sommarquiz

2. Sommarfestlek!

I år kommer också en ny sommarfestlek som man kan göra på stationer t.ex. runt om i trädgården eller parken – eller med fördel sittandes vid bordet. Leken har sju delar med somriga klurigheter och stämningsskapande musik. Den passar utmärkt att göra för lag sittandes vid bordet, där man löser lite klurigheter mellan rätterna eller omtagen på buffén!

Läs mer om leken till sommarfesten här>>

festlek vid bordet

3. Ett lite klurigare Sommarquiz – i mobilen!

Vill man quizza på vandrande fot kommer nu ett klurigt sommarmobilquiz! Här använder man vår app GrapevineGO i sin mobiltelefon, följer en karta, hittar kartnålar och svarar på lite klurigare, somriga frågor. Som arrangör bestämmer du var, när och hur långt mobilquizet ska vara. Deltagarna ser en kartnål åt gången och slutdestinationen kan därför hållas hemlig – låt mobilquizet leda er till en restaurang eller en glänta i skogen med en uppdukad picknick!

Läs mer om hur du fixar ett eget sommarmobilquiz här>>

aktivitet sommarfest

3. En riktigt somrig tipspromenad!

En tipspromenad är en riktig klassiker till sommarfest och inte minst, midsommarfirandet! Här finns en färdig för den som vill spara tid, få en fin design och riktigt bra frågor! I tipspromenaden finns 25 somriga frågor som man kan välja bland. Frågorna numrerar man själv efter man valt vilka man vill använda och hur lång tipsrundan ska vara – det finns fina svarstalonger för en runda med 12, 15 eller 20 frågor, så att man själv kan välja vad som passar sammanhanget.

En tipspromenad är en trevlig aktivitet i många sammanhang – och ibland en mycket praktiskt! Det kan var ett bra sätt att få gästerna att sträcka på enen medan man dukar och och dukar om, eller ett trevligt sätt att mingla runt i trädgården medan man väntar på den perfekta grillglöden!

Läs mer och ladda hem tipspromenaden här>>

färdig tipspromenad

Fler tips!

Tips på fler festlekar till midsommarfesten finns här>>

Så här fixar men enkelt en festlek med kul tester på fest>>

Sending
User Review
5 (5 votes)