Barnkalas Malmö

barnkalas malmo

När man ska fixa barnkalas finns det huvudsakligen tre vägar att gå – antingen gör man det “på stan”, hemma eller utomhus!

Malmö som är Sveriges tredje största stad har ett stort utbud av olika färdiga kalasaktiviteter och kalaspaket. Barnkalas i Malmö kan därför vara mycket varierade – och det är kul för då kan födelsedagsbarnet välja sin favorit. Det gör det också lite enklare att inte välja samma kalasaktivitet som kompisarna. I vissa åldrar är det ju barnkalas nästan varje helg och då kan barnen lätt bli lite blasé om de ska till samma typ av barnkalas för tredje gången samma månad.

Ordnar man barnkalas med någon form av aktivitet “på stan” kan det bli ganska dyrt och då kan det vara en riktigt bra idé att slå sig samman med en kompis som också fyller år, och ha kalas tillsammans – det blir både vänligare mot plånboken och ännu roligare!

Barnkalas i Malmö – “på stan”

Barnkalas på lekland i Malmö

Det finns flera olika lekland i Malmö att välja bland. För de allra yngsta brukar ju lekland vara ett populärt alternativ för kalas, här kan man springa av sig ordentligt! Barnen brukar tycka det är kul med lekland, men det kan ibland bli aningen tjatigt och också lite svårt att hålla ihop kompisarna – men en klassiker är det och ofta även uppskattat av småbarnsföräldrar som kan få sig en kopp kaffe och en pratstund.

Sportiga barnkalas i Malmö

När man gjort sina leklandskalas är det dags att gå vidare i kalasdjungeln, och då är det kanske dags att välja kalasaktivitet efter intresse. Är man lagd åt det sportiga hållet kan man, i Malmö, ha allt från kalas med tennis eller äventyrsgolf till kalas på ridskolan och så klart klassikern barnkalas med bowling. I Malmö finns tre ställen att välja bland för bowlingkalas.

Fartfyllda kalas i Malmö

För den som vill ha ännu mera “action” kan man satsa på att köra gokart, klättra på klättervägg eller skjuta varandra med lasergevär – ett kalas som många barn i malmö någon gång får uppleva.

En annan klassiker är att hoppa sig riktigt svettiga på en trampolinpark eller “jump yard” av något slag, i Malmö finns flera olika alternativ och de flesta erbjuder också barnkalas med eget rum och mat eller fika. Vill man ta akrobatiken ett steg längre kan man ha kalas på cirkusskola!

Escape rooms för barn i Malmö

Vill man kombinera de fysiska utmaningarna med lite klurigheter kan man prova ett escape room i Malmö för barn, t.ex. Prison Island. De flesta andra escape rooms i Malmö är dock för lite äldre barn eller vuxna och oftast på engelska.

Andra roliga barnkalas i Malmö

Vill man ha ett lite lugnare kalas finns det också mycket att välja bland för barnkalas i Malmö. Man kan ha kalas på museum, eller för den som gillar djur, på en 4H-gård, och gillar man att sjunga kan man spela in en låt och musikvideo tillsammans i en musikstudio. Eller så kokar man karameller i Limhamn.

Barnkalas i Malmö – hemma

Har man nu tröttnat på alla barnkalaskativiteter, eller vill göra något mer personligt och / eller mer plånboksvänligt, så att man kanske kan bjuda hela klassen, finns ju det utmärkta alternativet att ha kalas hemma!

Bara för att man har kalas hemma behöver det ju så klart inte vara utan barnkalasaktiviteter! Det finns mycket man kan ordna själv, från klassiska barnkalaslekar till mer avancerade skattjakter eller escape games, anpassat efter barnens ålder. Hitta på själv eller ta hjälp av oss på grapevine för att snabbt och enkelt ladda hem färdiga proffsiga barnkalasaktiviteter som du med enkla medel och tydliga instruktioner fixar själv. För de yngre passar det perfekt med en skattjakt – kanske med ett kul tema som man kan ha för hela kalaset, några klassiker är så klar piratkalas, superhjältekalas eller detektivkalas! Om du och ditt födelsedagsbarn bestämmer er för ett temakalas finns för övrigt fina inbjudningskort till en mängd temakalas här.

Spionkalas i Malmö

För de lite äldre barnen kan det passa fint att fixa ett eget escape room för barn hemma – anpassat på en lagom nivå för barnens ålder, våra escape games finns för barn från 7 år och uppåt. Det finns också escape games gjorda även för de kräsna tonåringarna. Ett roligt spionkalas i Malmö fixar man enklast själv med grapevines escape game “Spionskolan” som finns anpassad för 7-9 och 10-12 år. Här får barnen föste en grundläggande spionutbildning på spionskolan S.P.Y.S och får sedan ge sig ut för att lösa sitt första spännande uppdrag som färdigbakade mästerspioner!

Barnkalas i Malmö utomhus

Skattjakt på temalekplats i Malmö!

Malmö är ju som bekant känt för sina många och vackra parker och det kan vara något att använda sig av när man ska ha barnkalas i Malmö! Man kan också använda alla Malmös berömda temalekplatser, då kan man fixa ett temakalas utan att själv behöva dekorera. Para ihop temalekplats med lämplig skattjakt – låt barnen lösa Djurparksmysteriet på djurlekplatsen i Beijers park, Djungelmysteriet på djungellekplatsen eller fixa ett piratmysterium på Hav- och strandlekplatsen i Hammars park! Här hittar du alla Malmös lekplatser.

kalas lekplats malmö

Skattjakt med mobil i Malmö

Ett annat kul sätt att fixa barnkalas utomhus i Malmö, också för de lite äldre barnen, är ett använda sig av grapevines mobilskattjakter. Det är roliga skattjakter som barnen löser med en kul “story”, karta och gåtor i mobilen. Du bestämmer själv rutten, och när, var och hur långt det ska vara genom att stätta ut kartnålar på en karta på din egen arrangörssajt. Enkelt att fixa och supercoolt för barnen!

Som ännu ett exempel på spionkalas i Malmö, för de lite äldre barnen, kan nämnas mobilskattjakter “TOP SECRET – Agenternas hemliga uppdrag” för barn i åldern 11-15 år. Här följer de hemliga agenterna kartan i mobilen och ska med gåtor i mobilen och hemliga ledtrådar från högkvarteret avslöja en legendarisk mästertjuv!

Låt skattjakten börja på ett ställe, och leda fram till ett annat där du dukat upp kalasmat eller fika, kanske i en glänta i Pildammsparken, eller vid kanalen i Slottsparken. Eller låt den ta barnen till Ribban eller baden i Västra hamnen en varm sommardag och avsluta med beach party!

Naturligtvis kan mobilskattjakten också både börja och sluta i det egna hemmet och vara en rolig och kul aktivitet mitt i kalaset – vill man, kan flera lag tävla mot varandra på tid, för mer spänning och “action”.

Sending
User Review
5 (2 votes)