Bästa festleken till sommar och midsommar – ett mingelquiz!

tipspromenad sommar

Till sommarfest och midsommarfirande vill man så klart vara ute – och hoppas att vädergudarna är välvilliga! Vad passar då bättre som festlek och aktivitet än ett riktigt somrigt mingelquiz?!

Ett mingelquiz är uppbyggt som en tipspromenad men istället för en fråga med 1, X, 2 – svar har varje blad ett tema och innehåller flera roliga, fyndiga quizfrågor som alltså kräver flera svar – och inte har svarsalternativ. Det blir lite mer underhållande – och lite knepigare – än “bara” en vanlig tipspromenad.

Temat för Mingelquiz: Sommar! är ju givet, det handlar om jordgubbsdoftande, soldränkt, härligt varm sommar! Frågorna har rubriker som “Husvagnssemester”, “Jag går och fiskar”, “Lättklätt!”, “Den blomstertid nu kommer”, “Göta kanal”, “Ta mig till havet” mm. Det finns 12 fina frågesidor, och totalt kräver frågorna 56 svar som gästerna fyller i på sina svarsformulär. Frågorna är mycket varierande och handlar om allt från musik och film till historia, geografi, nostalgi och traditioner. Det finns något för alla!

Frågebladen kan man sätta upp längs en trevlig promenad som en traditionell tipspromenad, men man kan också använda den som en festlek i trädgården. Sätt upp frågorna och låt sedan gästerna mingla runt och svara i sin egen takt. Frågorna behöver inte lösas i ordning utan man kan helt enkelt går till den fråga där det är “ledigt” så blir det ingen trängsel. Bjud på lite snacks och en sommardrink medan det minglas och quizzas! Quizet kan lösas individuellt, i par eller i lag. Para gärna ihop gäster som inte känner vranadra sedan tidigare så blir det ett trevligt sätt att lära känna varandra.

Det hela levereras som en fil och du skriver själv ut frågesidorna och så många svarsformulär som du behöver.

Läs mer och beställ mingelquizet för omedelbar leverans här>>

tipspromenad skriv ut

Vill man istället ha ett quiz där en lekledare ställer frågorna finns så klart årets sommarquiz med aktuella, somriga frågor!

Här finns förslag på 10 andra festlekar till midsommar>>

5 andra roliga mingelquiz och tipspromenader:

Tipspromenad för midsommar och sommar: En riktigt somrig tipspromenad

Klassisk tipspromenad med 25 somriga frågor där du väljer längden på tipspromenaden. Det finns svarsformulär för en tipsrunda med 12, 15 eller 20 frågor och naturligtvis ett facit!

Efterlyst

Vilken svensk kändis är det som är saknad? I mingelquizet Efterlyst ska man lista ut vem som söks med hjälp av den kluriga efterlysningen.

Jorden runt

På 14 destinationer jorden runt ställa roliga quizfrågor!

Tipspromenad till kräftskivan

En klassisk tipspromenad med 16 riktigt kul frågor om allt som har med kräftor och kräftskiva att göra.

Tipspromenad till 50-årsfesten

Fyndig tipspromenad med 15 frågor som handlar om talet för dagen – 50! Finns också för 30, 40, 60, och 70-årsfirandet.

Läs mer om hur en tipspromenad kan rädda festen här>>

Sending
User Review
4.5 (2 votes)