Bästa lekarna för julen 2022!

jullekar 2021

Då var det dags att fira jul igen!

Oavsett hur vi firar så ska det så klart lekas – för det hör julen till!

Vill du göra det enkelt för dig i julstöket så beställer du hem en färdig jullek. Den kommer direkt på mail och så är det bara att läsa de enkla instruktionerna och skriva ut så mycket du behöver av lekens olika delar. Alla våra lekar är gjorda för att vara kul, mysiga och riktigt juliga – trevligt för dina gäster – och enkelt för dig!

De 5 bästa jullekarna 2022:

Testat & Klart JUL!

Vad? En jullek med 18 knasiga – och juliga – tester i fina brev som alla kan göras inomhus. Det hela är uppbyggt som en lagtävling så att alla kan vara med.

För vem? Alla! Passar bra för barn och ungdomar, för vuxna med barnsinnet kvar och för hela familjen tillsammans. Även de yngsta barnen kan vara med.

När? Nästan när som helst. På barnens julfest eller julavslutning, på den tramsiga julfesten på jobbet, och så klart till julfirandet hemma!

Hur länge? Flexibelt – du väljer själv hur många tester ni vill göra. Ska man göra alla får man nog räkna med 1-2 timmar beroende på hur många man är.

Läs mer och beställ>>

bäst i test tester

Julquiz 2022

Vad? Aktuellt julquiz med blandade frågor om allt som har med julen att göra! 23 frågor med 17 musikfrågor som tillsammans kräver 65 svar.

För vem? Främst för vuxna, även om ungdomarna också kan vara med!

När? På alla julfester och glöggmingel och till uppesittarkvällen eller julafton hemma.

Hur länge? Beror på vilket tempo “quizmastern” håller, men räkna med ca 40 min – en timme. Quizet kan med fördel delas upp under t.ex. ett julbord.

Läs mer och beställ>>

julquiz

Festlek: Julfest!

Vad? En festlek med åtta stationer som man sprider ut t.ex i olika rum. Lag går runt och löser de juliga utmaningarna.

För vem? Nivån är för vuxna men lite äldre barn och ungdomar kan vara med tillsammans med vuxna. Passar för ganska många deltagare. Man kan dela upp i åtta lag som alla börjar på olika utmaningar – de behöver inte lösas i ordning.

När? På julfesten på jobbet eller hemma.

Hur länge? Ca. 1,5 timme, beroende på hur man organiserar det hela och hur många man är.

Läs mer och beställ>>

julfest lekar

Mordgåta: En livsfarlig jul

Vad? En klurig mordgåta om en allt annat än fridfull jul… Ett bakgrundsmaterial kollas igenom och en mordgåta i fyra kortfattade kapitel läses upp. Alla gissar vem mördaren är innan lösningen avslöjas!

För vem? För vuxna.

När? Perfekt till julbordet eller julfirandet där man läser de olika kapitlen vid olika tillfällen under kvällen.

Hur länge? Vi rekommenderar att man delar upp det hela så att man tar ett kapitel åt gången, och däremellan kanske äter och pratar lite för att sedan fortsätta. Effektiv tid tar det hela drygt en timme.

Läs mer och beställ>>

fira jul på distans

Skattjakt: Julmysteriet

Vad? En superrolig skattjakt i tomtarnas land! Den ovanligt tankspridde tomtenissen Ture har slavat bort påsarna med Tomtens magiska stoft som gör att renarna kan flyga! Barnen måste hjälpa Ture att hitta påsarna – annars kommer tomten inte att hinna runt till alla barn på julafton!

För vem? För de yngre barnen. Skattjakten finns i två svårighetsnivåer, för 4-6 år och för 7-10 år.

När? För barnens julfest, för kalas i december och för släktens barn på julafton om väntan på tomten blir för lång!

Hur länge? Skattjakten görs med färdiga gåtor, man ger barnen ledtrådar till var gåtorna finns. Tiden beror lite på hur knepigt man då gör det och var man gömmer gåtorna men räkna med +/- 40 min. Det finns också tre utmaningar som man kan välja att ta bort om man vill.

Läs mer och beställ>>

skattjakt jul

Fler jullekar!

På grapevine.nu hittar du massvis med fler jullekar – vi kan rekommendera Kul i Jul – en julig femkamp för hela familjen, SingSong Jul för de som vill sjunga in julen lite extra, ett mysigt Julmelodikryss för uppesittarkvällen, ett sofistikerat mingelquiz, en julfestlek med uppdrag för barnen och julquiz för vuxna och skattjakt för barnen som görs i mobilen – och mycket mer!

Har du ett internationellt gäng du firar jul med finns vårt Christmas Quiz – ett julquiz på engelska, och vårt julmordmysterium “A fatal Christmas”. Det finns faktiskt nästan 40 olika lekar till jul och nyår att välja bland!

Här hittar du grapevines alla jullekar>>

God och lekfull Jul!

Byt julklappar med stil genom att spela julklappsspelet

Sending
User Review
4.8 (5 votes)