Hejdå 2023! Bästa lekarna till nyårsafton!

nyårsafton

Nyårsfesten är väl ändå den mest eleganta av årets fester, det får gärna vara lite fler rätter i kvällens meny, det får gärna glittra lite om klädseln, det ska bubbla i glasen och alla – oavsett ålder – ska stanna uppe till 12-slaget!

Nyårsafton är också en ganska lång festkväll, eftersom den av naturliga skäl inte tar slut förrän tidigast efter att man skålat in det nya året vid midnatt. Då kan det vara bra att ha något kul att roa sig med – kanske en rolig festlek?

De 9 bästa lekarna för nyårsafton:

Årets nyårsquiz

Ett klassiskt och kul quiz om året som gått! Vem kommer ihåg mest av stora världshändelser men också snackisarna, trenderna, musiken och mycket mer från året som gått? Grapevines nyårsquiz är indelat under fyndiga rubriker och ställer inte bara frågor rakt upp och ner utan blir en trevlig tillbakablick på året som gått!

nyårsquiz 2023

Nyårsquiz: Gott Nytt År!

Vill man inte fördjupa sig i året som gått kan man istället frossa i nyårsstämning med ett mysigt quiz om allt som har med nyår och nyårsfirande att göra!

Testat & Klart JUL!

En kul lagtävling där barn och vuxna kan tävla tillsammans i galna tester. Den här versionen av Testat & Klart är gjord för att alla tester ska kunna göras inomhus. Leken består av 18 färdiga brev – man väljer själv hur många man vill göra!

festlek nyår

Mordgåta: Mordet på Mystery Manor

Fira med fantasins hjälp nyår på en engelsk herrgård i sann Agatha Christie-anda och lös en mordgåta! Enkelt att genomföra och en trevlig “röd tråd” genom kvällen. Gästerna kan lösa det hela individuellt, i par eller i lag. Först bekantar man sig med personerna i historien och sedan läser lekledaren upp korta kapitel av handlingen under kvällen, till sista handlar det om att lista ut detaljer om mordet som mordvapen, motiv och tillfälle – och till sist mördare!

Mordmysterium med rollspel: Mord på menyn

Vill man ställa till med en riktigt annorlunda och rolig nyårsmiddag låter man alla gäster komma som någon helt annan. Alla förbereder sin roll och spelar sedan med i ett mordmysterium efter manus. Någon i sällskapet är en mördare! Kan ni lista ut vem? Mord på menyn utspelar sig på den anrika restaurangen Teaterkällaren i slutet av 1950-talet. För att spela mordmyterier med rollspel behöver man vara ett visst antal personer, Mord på Menyn är gjord för totalt 6-8 personer (inkl. värd / värdinna).

Fler mordgåtor och mordmysterier med rollspel, med fler roller, hittar du här>>

Festlek: Nyårsfest

Frossa i nyårsstämning med 8 utmaningar som gästerna ska lösa i lag. Det handlar om allt från att smaka champangedrinkar till nyårskunskap, ordlekar och vett och etikett. Kul att inleda nyårsfirandet med eller att utmana gästerna med i väntan på tolvslaget!

quiz nyår

Bordsplaceringslek till nyårsmiddagen

Den här bordsplaceringsleken är kul och annorlunda! Leken delar inte in gästerna, som traditionellt i par, utan placerar upp till 20 personer runt bordet – i tidsordning! Gästerna får varsin händelse, de ska sedan tillsammans med alla andra komma fram till ordningen, när hände vad? Det hela kräver minglande och mycket samarbete!

Musikal-musikquiz

Visst passar musikaler och nyår ihop! Välkänd musik som för tankarna till West End och Broadway, glitter och glamour! Roa dina gäster med ett kul musikquiz om musikalernas förtrollade värld!

Bordsplaceringslek för nyårsafton

En mer traditionell bordsplaceringslek som passar fint till nyårsafton! Den här leken delar in upp till 40 gäster i par, genom att de ska para ihop händelse och årtal. En trevlig “isbrytare” på nyårsfesten!

5 festtips för nyårsafton!

Här finns lite tips inför nyårsfesten >>

5 enkla tips för att göra nyårsfesten lite extra festlig>>

5 goda drinkar till nyår>>

Skriv ut fina sånghäften till nyår!>>

Duka för de yngsta med en fin bordstablett så kan de pyssla lite medan middagen serveras>>

Sending
User Review
5 (3 votes)