De 7 bästa lekarna till julfest på jobbet!

julfest på jobbet

Julfest på jobbet är en trevlig tradition och en riktig klassiker! Vad ska ni hitta på i år? Ska festen fixas på egen hand hjälper grapevine.nu gärna till med lekarna! Ladda hem och lek loss – allt till en mycket rimlig budget!

Här är de sju bästa färdiga aktiviteterna för julfest på jobbet

1. Julquiz

Varje år gör grapevine-redaktionen ett nytt julquiz med aktuella, och traditionella, fyndiga och blandade frågor. Hos många har det blivit tradition att lösa julquizet på julfesten. Årets quiz är under produktion och släpps i mitten av november – redan nu kan du förhandsboka det! Många av quizets frågor innehåller stämningsskapande musik. En “quizmaster” ställer frågorna och spelar upp musiken från en färdig spellista. Dela in deltagarna i par eller lag och låt dem tävla om vem som kan mest om julen! Ni skriver ut precis så många svarsformulär som behövs. Quizet kostar 159 kr – för det hela!

Läs mer och beställ årets Julquiz här>>

julquiz 2023

Är ni en internationell arbetsplats – då finns det ett julquiz på engelska som funkar bra även om man inte är uppvuxen med Kalle Anka på TV klockan tre…
Här hittar du vårt “Christmas quiz”>>

2. Julmobilquiz

Ska ni ha julfest på en restaurang eller i en lokal någon annan stans? Gör ett julquiz på vägen dit! Med vårt julmobilquiz sätter du ut en rutt genom att placera kartnålar på en karta. Kollegorna följer sedan kartan i mobilen och svarar på juliga frågor på vägen. Ett kul sätt att ta sig från en plats till en annan. Eller gör det som en bensträckare eller inledning på festen, kanske medan kontoret förvandlas från arbetsplats till festlokal eller medan julfika eller glögg och tillbehör dukas fram!

Läs mer och beställ julmobilquizet här>>

aktivitet julfest på jobbet

3. Festlek: Julfest!

Gör en superkul festlek med stationer som kan spridas ut på olika håll i en lokal. Festleken innehåller åtta utmaningar. Varje station har ett tema med kunskapsfrågor, gåtor eller klurigheter som ska lösas. Det tävlas i grenarna “Vilken var julen?”, “Jul på vita duken”, “Julkunskap”, “Jullåtsintron”, “Vem är tomten?”, “Vilken är julsången?” – och om ni vill Snapsprovning och “Julens dofter”. Lite enkel rekvisita behöver fixas till de två sistnämnda, övrigt material är bara att skriva ut. Utmaningarna behöver inte lösas i ordning, utan man kan köra “kanonstart” med ett lag på varje station och på så sätt undvika väntetid.

Läs mer och beställ festleken till julfesten här>>

4. Mordgåta: En livsfarlig jul

Lös en mordgåta på julfesten! Alla får först ett persongalleri för att lära känna personerna i historien. Därefter läser man upp fyra kortfattade kapitel med historien om familjen Granes allt annat än idylliska julfirande på Granehof som istället innehåller intriger, svek och mord! Det handlar om att under tiden historien utvecklar sig klura ut detaljer kring mordet och till sist vem man tror är mördaren. Historien delar man med fördel upp under en julmiddag så att man tar någon del innan maten, någon mellan rätterna och kanske avslutar det hela till kaffet. Totalt ska man räkna med ca en timme effektiv tid för mordgåtan. I den här mordgåtan är det inget rollspel, så man behöver inte vara ett visst antal personer utan den funkar bra både på den lilla och den större julfesten.

Läs mer om mordgåtan En livsfarlig jul här>>

mordmysterium

5. Mordgåta: 10 små tomtenissar

En rolig mordgåta med glimten i ögat – tror du på snälla, gemytliga tomtar är det här inte sagan för dig! En mordgåta som kan göras på lite kortare tid i ett svep (runt 40 min), eller spridas ut under kvällen. Efter en kort inledande historia bygger det hela på att deltagarna sitter tillsammans, läser på kort, tittar på ledtrådar och klurar. Vem har mördat tomten?

Läs mer och beställ mordgåtan “10 små tomtenissar” här>>

mordgåta julbord

6. Festlek: Testat & klart JUL!

Det här är en lek om man vill ha en lite mer fartfylld och tramsig lek. Här finns 18 roliga, knasiga och festanpassade färdiga tester i fina brev – med julanknytning!

Det handlar om att vara kvicktänkt, påhittig och kanske också lite lagom knäpp och tänka utanför boxen…

Du får allt färdigt – tydliga instruktioner, testbeskrivningar, poängräkningsformulär och färdiga fina brev som man viker och sedan klistrar utklippta julsigill på. Lite enkla saker behövs för att genomföra testerna, det mesta har man hemma, eller så är det sådant som är enkelt att fixa i juletid, så som t.ex pepparkakor, skumtomtar och julklappspapper.

Läs mer och beställ här>>

julfest bäst i test

7. Mingelquiz Jul

Vill man ha något enkelt och opretentiöst men samtidigt supermysigt passar vårt mingelquiz med jultema bra! Mingelquizet har 11 frågestemasidor som man sätter upp, kanske runt om i en lokal där man har lite glöggmingel. Gästerna kan då ta något gott att dricka om mingla runt och lösa quizet i sin egen takt. Trevligt och enkelt och passar bra om alla gäster inte kommer samtidigt, om man har “öppet hus” eller som inledning på en julfest. Ladda hem och skriv själva ut så många svarsformulär som ni behöver.

Läs mer om mingelquizet och beställ här>>

Fler roliga lekar till barnens julfest och julfirandet hemma finns så klart också på grapevine.nu!

När du letar lokal till företagets julfest rekommenderar vi Vennu.se som har ett stort utbud av fina festlokaler i hela Sverige. Sök festlokal direkt hos venuu.se


Sending
User Review
4.25 (4 votes)