Den största festen för de små: Barnkalas!

barnkalas

Barnkalas är så himla viktigt när man är liten! Att fylla år är stort men att få bjuda kompisarna på kalas är ännu större. Hemma hos oss är det superviktigt!

Mina barn tycker det är väldigt viktigt att bjuda alla i klassen och att ha ett kul tema på kalaset. Det ska pysslas, dekoreras och fixas, mat och tårta ska passa temat och det ska måste vara roliga kalaslekar – helst en skattjakt! Att planera kalas är kul, inte minst att använda sig av barnens inte minst sagt livliga fantasi. Alla önskningar går inte att uppfylla men ofta kan man göra mycket mer än man tror med små medel.

Vi brukar inte lägga ner en förmögenhet på papperstallrikar med disneyfigurer utan använder istället mycket papper, sax, färg och – allra bäst – presentsnören i olika färger för dekoration. Vi har klippt stora pappersfiskar och hängt i vårt uterum så att hela rummet blev ett akvarium till “undervattenskalaset”. “Kryllade” presentband i blått, hängda från taket, blev vatten. Vita presentband från ljuskronan och på bordet har blivit “snö” på vinterkalas osv. Resultatet blir kanske inte alltid så där tjusigt och perfekt – men det blir kul – och framförallt har vi roligt när vi tänker ut idéerna!

Vad ska man tänka på när man ska fixa barnkalas?

När man ska fixa barnkalas är det ju en hel del att tänka på, vem och hur många ska man bjuda, hur länge ska kalaset pågå, var ska man vara, vad ska man bjuda på och vad ska man hitta på för lekar och aktiviteter? Särskilt om man är nybörjare på barnkalas kan det vara bra att ta lite hjälp på vägen, och naturligtvis att lära av alla kalas som barnen går på – hur gör andra?

Jag har fixat en hel del barnkalas i mina dar och dessutom hängt med på otaliga kalas när barnen var yngre. Jag har samlat lite av det jag tycker är bra att tänka igenom när man ska fixa barnkalas. Och här har jag skrivit lite om barnkalaslekar.

Här finns också en bra “checklista” på 10 punkter för vad man ska tänka på när man planerar barnkalas>>

Vad tyckte du om artikeln?
Sending
User Review
4.83 (12 votes)

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*