Enhörningskalas!

enhörningskalas

Glitter, fantasi, sockervadd och regnbågar… När du ordnar ett enhörningskalas finns det ingen hejd på vilka kul aktiviteter, dekorationer och roligheter man kan fixa – här kommer våra bästa tips!

Dekorationer till enhörningskalas

När det gäller att dekorera lokalen inför ett kalas med enhörningstema (eller unicorn som även de minsta barnen tidigt lär sig att säga) är det extra allt som gäller. Ballonger, serpentiner, glittrande partygardiner och girlanger – ju mer desto bättre, och såklart i regnbågens alla färger. Beskrivning på en fin och enkel girlang av papper som man lätt kan göra själv och hänga upp hittar du här!

Den ambitiösa förvandlar ballongerna till enhörningar, genom att måla ögon på dem och sätta ett horn av glitterpapper i “pannan”. Vill man lägger man också till en lugg av garn eller presentsnöre i regnbågens färger!

Att hänga upp ljusslingor ger också fin stämning, speciellt om kalaset är på kvällstid och det är mörkt ute.

En vit pappmugg som man ritar ögon med ögonfransar på för genast tankarna till enhörningar. Om du dessutom fyller en plaststrut med popcorn färgade med karamellfärg, eller färgglada marshmallows och sätter dem upp och ner i muggarna, får enhörningarna horn! Dekoration och godispåse i ett!

enhörningstårta

Mat till enhörningskalas

Regnbågstårta – För den bakintresserade är en regnbågstårta som klippt och skuren för enhörningskalaset. Recept hittar du exempelvis här. Man kan såklart också satsa på att låta regnbågen avspeglas i tårtans utsida istället. En enkel gräddtårta lyfts till nya höjder genom att dekoreras med exempelvis nonstop, skittles eller fruktbitar lagda i regnbågsmönster.

Enhörningskakor – Enkla smördegskakor är alltid poppis och kan göras till nästan vad som helst, speciellt om de dekoreras fint med glasyr. Hittar man en bakform i enhörningsform kan de se ut just så, men man kan också göra tex runda kakor eller kakor som hjärtan och stjärnor (ta fram pepparkaksformarna) som man dekorerar med glasyr i olika färger och regnbågsfärgade godisband!

Glasstårta med enhörningshorn – Du har väl tänkt på att en upp-och-nervänd glasstrut är ett perfekt enhörningshorn? Speciellt om du doppar toppen i smält choklad och regnbågsströssel. Dekorera sedan glasstårtan med hornet!

Fruktspett – Ett enkelt och nyttigt snack till enhörningsfesten är att göra färgglada fruktspett med exempelvis bitar av jordgubbar, vindruvor, ananas, mango, amerikanska blåbär och apelsin.

Sockervadd – Visst känns det som att sockervadd och enhörningar kommer från samma plats? Har du ingen egen sockervaddsmaskin går det utmärkt att köpa på burk/hink i välsorterade godisaffärer.

Lekar och aktiviteter till enhörningskalas

Ansiktsmålning till enhörning! Förvandla kalasgästerna till vackra enhörningar genom att ge dem en enkel ansiktsmålning! Färg, glitter och ett skruvat horn i pannan omgivet av mycket glitter och krusiduller blir jättesött!

unicornkalas

Pyssel till enhörningskalas. Man kan göra riktigt söta enhörningar av tomma toalettrullar! Förbered pysslet genom att måla ett antal toalettrullar i fina enhörningsfärger, ni kommer inte ha tid att vänta på att färg ska torka och ni vill heller inte kladda med färg under kalaset. Låt istället barnen fokusera på att klippa ut och limma fast öron, horn, svans och man på rullarna och rita dit ögon med tuschpenna. Här finns exempel på hur fint det kan bli!

Dekorera egna cupcakes. Här blir det både aktivitet och fika i en smäll! Ha färdiga muffins till hands och förbered glasyr och roliga tillbehör till dekorationen, kanske sätter du en glasstrut = enhörningshorn på varje muffins och så får barnen dekorera sitt horn! Låt barnen sätta sin egen prägel på muffinsen och njut sedan av resultatet!

Unicorn Piñata. En av de mest vanligt förekommande formerna på piñata verkar vara enhörning, så varför inte dra nytta av detta?

Sätt hornet på enhörningen. Den klassiska kalasleken att med ögonbindel sätta knorren på grisen går lätt att transformera till att istället sätta hornet (eller svansen) på enhörningen!

Skattjakt med enhörningsfeeling. En skattjakt hör så klart kalaset till och är en bra aktivitet om man tillbringat tid för att pyssla och äta och barnen har spring i benen. Det är också ett kul att få leta och klura lite för att få sin godispåse! Till enhörningskalaset ska det så klart vara en skattjakt i sagans värld! En färdig skattjakt med en fantasifull historia om regnbågsälvor och enhörningar finns hos grapevine.nu! I Älvmysteriet ska barnen lösa gåtor för att leta upp trollspön som den elaka trollkarlen gömt! Denna skattjakt finns anpassad både för barn i 4–6 års åldern och barn i 7–10 års åldern. Allt som behövs för att fixa en riktigt proffsig sagoskattjakt finns i produkten, som man enkelt beställer på nätet och skriver ut!

enhörningskalas

Kasta ringar på enhörningshorn. Fixa små ringar att kasta – en idé kan vara att köpa “glowarmband” – de brukar ha olika färger och lyser dessutom i mörker! Gör strutar av papper = enhörningshorn och klistra på en stor bit kartong eller på varsin papptallrik. Måla strutarna i olika regnbågsfärger och sätt poäng på de olika strutarna, längre bort = högre poäng.

Gör enhörningsdiadem. I hobbyaffärerna brukar man kunna köpa färdiga plastdiadem som man sedan kan låta kalasgästerna dekorera med enhörningshorn gjorda av en strut av glitterpapper, öron av fägat papper och en lugg av garn i olika fäger.

Fler tips och bilder för inspiration hittar du på vår anslagstavla på pinterest>>

Sending
User Review
5 (1 vote)