Fira Oktoberfest!

oktoberfest

Sommaren börjar gå mot sitt slut och underbara september är snart här! Vad ska man då fira? Oktoberfest så klart! “Den riktiga” Oktoberfest i München hålls i slutet av september och början av oktober, närmare bestämt 16 dagar innan den första söndagen i oktober.

Att fixa en egen Oktoberfest är inte så svårt, men kan lätt göra det hemma. En Oktoberfest är också en typ av fest som passar om man är många. Det ligger lite i sakens natur. Oktoberfest i München kallas – och är förmodligen – världens största folkfest med runt 6 miljoner besökare årligen. Festtält, bord och bänkar hör en riktig Oktoberfest till, liksom enkel mat och massvis med öl. Många passar på att ha en Oktoberfest som firmafest eller kick-off på jobbet. Det är lite annorlunda, kul och samtidigt relativt enkelt att göra autentiskt för många.

Här finns våra fem tips för en lyckad Oktoberfest>>

Lekar & aktiviteter till Oktoberfest

Vad ska man då mer göra på en Oktoberfest än att äta och dricka öl?

Dans

Man kan ju alltid dansa tysk folkdans som “Schuhplattler” – dansen där man iklädd lederhosen stampar, hoppar och slår på sina skosulor. Om det nu är så att varken du eller dina gäster är så bevandrade i denna ädla konst kan man ju istället t.ex dansa “fågeldansen” som i alla fall har tyskspråkigt ursprung och på något vis passar att dansa i dirdl och lederhosen.

Ölhävning

Om det passar sällskapet kan ölhävning vara en tävlingsform som passar på Oktoberfesten – men var noga med att folk inte dricker mer än de vill. Vill man göra det hela som en sällskapslek, mindre fokuserat på stora mängder öl, kan man göra en stafetthävning. Då ska ett lag tillsammans, efter varandra, dricka en mindre mängd öl per person på kortast sammanlagda tid.

Quiz till Oktoberfest

Ett musikquiz med alla tyska hits man inte visste att man kunde och roliga följdfrågor är perfekt på Oktoberfesten och skapar rätt stämning! Här finns ett färdigt musikquiz till Oktoberfest att ladda hem om du inte hinner klura ut ett själv.

Hos grapevine.nu finns också en riktigt kul festlek för Oktoberfesten – den är uppbyggd med sju olika stationer med utmaningar som lag tillsammans får lösa. Utmaningarna är allt från kunskapsfrågor om allt som på ett fyndigt sätt kan tänkas ha med Oktoberfest att göra till praktiska övningar så som ölprovning och korvsmakning. Festleken till Oktoberfest finns att beställa här>>

Sång & armkrok

Man ska ju så klart också sjunga och skråla sina tyska favoriter – gärna gungandes i armkrok på långbänk. Klassiska ölvisor passar så klart också bra, om den tyska repertoaren är begränsad. Här finns färdiga, fina sånghäften att skriva ut>>

oktoberfest lekar

Sending
User Review
4.5 (12 votes)