Fira påsken 2021 lite extra!

aktiviteter påsk

Vi har haft ett tufft år sedan förra påsken, och en lång och mörk vinter – på många sätt. Fortfarande lever vi under restriktioner med hänsyn till pandemin. Men just därför ska vi kanske fira påsken lite extra i år, med de allra närmaste! Eller så är vi uppfinningsrika och firar på nya sätt, med hur många vi vill – på distans. Men påsken, våren och att se fram emot ljusare tider – det ska vi fira!

Fira påsk med familjen!

Äggjakt hör påsken till!

Fixa en äggjakt till barnen – det är roligt både för barn och vuxna. Låt barnen lösa en lite knepigare äggjakt med kluriga gåtor. För barn i åldern 4-6 år och 7-10 år finns en kul äggjakt på papper där det handlar om att hjälpa hönan Agda att hitta äggen som de busiga kycklingarna gömt. Den här äggjakten skriver man ut på papper och kan göra både inomhus hemma eller utomhus i trädgården.

äggjakt

Påskharens knepiga äggjakt är en annan kul äggjakt för hemmapåsken. Här har påskharen hittat på kluriga gåtor, en gåta leder till ett gömställe, där nästa gåta finns och så fortsätter barnen till dess att de hittar påskägget!

Påskens coolaste äggjakt – i mobilen

Vill man göra något extra coolt i påsk överraskar man barnen med en äggjakt i mobilen. Som arrangör sätter man ut en rutt, du bestämmer själv när, var och hur långt. Barnen följer sedan en karta i mobilen och svarar på påskiga klurigheter. Äggjakten i mobilen finns i tre olika svårighetsnivåer, en för de yngsta 5-7 år, en för ca 8-10 år och en för barn från ca 11 år eller hela familjen. Åldersgränserna är inte exakta och gåtorna är roliga oavsett, barn i olika åldrar kan så klart hjälpas åt.

Mobiläggjakterna kan man så klart göra bara för ett gäng barn eller för den egna familjen men man kan också ha upp till 10 olika lag som tävlar mot varandra på tid. De behöver inte starta samtidigt, utan gärna med en del mellanrum, tiden räknas från det att varje lag startar sin äggjakt – så man kan alltså genomföra detta som en kul aktivitet för flera grupper barn eller flera familjer som inte behöver träffas eller vara nära varandra! Det kan vara ett riktigt kul sätt att fira påsk i coronatider – man kan göra något gemensamt men utan att träffas!

äggjakt

Äggjakt med uppdrag

Ytterligare en rolig äggjakt som bäst görs utomhus är Uppdrag: Äggjakt! Här ska barnen lösa åtta kluriga uppdrag. Man ska testa påskkunskaper, räkna och lösa chiffer och gåtor, men också lägga pussel, ha äggstafett, leta efter ledtrådar, följa djurspår och smälla ballonger. Det här är en lek som fungerar fint till många barn i grupper – men den går så klart också bra att bara göra för de egna barnen eller några få vänner.

äggjakt

Påskfemkamp för hela familjen

Vill ni ha en påsklek för hela familjen som räcker hela påsken? Då finns vår nya roliga femkamp för hela familjen – här tävlar barn, ungdomar och vuxna i blandade lag. Det finns klara fördelar med att vara blandade åldrar i de olika lagen. Man kan göra detta för flera lag med flera deltagare men också bara för den egna familjen! Man tävlar i grenar som charader, påskkändisar, sångremsor, påskharens tuffa tester och självklart äggjakt!

Påskquiz – för några få eller hur många man vill – inne, ute eller på distans!

Till påsken 2021 har vi gjort ett nytt fint och fyndigt mingelquiz om påsken. Det finns i två varianter, dels på papper och dels i en online-variant.

Mingelquiz: Påsk! på papper skriver man ut och sätter sedan upp de 12 temafrågesidorna inne, utomhus i trädgården eller längs en trevlig promenad. Sätt upp frågorna i trädgården och bjud in till utomhus-påskmingel med lite gott att äta och dricka om restriktionerna tillåter eller sätt upp frågorna längs en trevlig promenad – som en tipspromenad, och låt deltagarna lösa det hela med avstånd!

Vill man quizza med hela släkten – eller kanske med kollegorna på jobbet, kan man istället välja vårt påskmingelquiz online. Bjud in till digitalt påskmingel via den plattform som ni brukar använda och kör sedan quizzet mellan det att man umgås. Det hela är superenkelt att genomföra, den som är lekledare delar helt enkelt sin skärm och så läser man frågor och svarar på svarsformulär, vill man kan man lösa quizzet i par eller lag. Perfekt till en digital after-work i påsktider eller till en digital påskmiddag med hela släkten – här kan ni vara precis så många ni vill!

påskquiz

Det finns också ett klassiskt, klurigt påskquiz att lösa tillsammans, kanske sittande kring påskbordet, med 22 frågor om allt som kan förknippas med påsk och en del stämningsskapande musikfrågor – perfekt för påskmyset hemma! För de som vill ut och röra på sig och smälta alla ägg finns också en traditionell tipspromenad med påskiga frågor.

Vår påskfestlek med stationer fungera så klart också bra om man är några färre till påskfirandet än vanligt. Här finns det en del utmaningar för de vuxna men också en del lekar där barnen kan vara med.

Tankenötter i mobilen!

För ungdomarna och de vuxna finns det ett klurigt mobilquiz med tankenötter som också kan passa till påsk! Liksom med barnens mobilskattjakter sätter du som arrangör ut en rutt och bestämmer när, var och hur långt. Deltagarna följer sedan en karta i mobilen, och för varje kartnål de hittar ska de lösa en klurig gåta. Mobilquizet kan man göra för ett litet gäng människor men man kan också ha upp till 25 lag som kan genomföra det hela utan att behöva träffas!   

aktivitet utomhus för vuxna

 3 små påskspel till hemmapåsken bjuder vi på!
Ladda ner spelen och lite annat påskpynt att pyssla ihop tillsammans.
Ladda ner vårt stora påskpysselpaket här>>

Sending
User Review
5 (1 vote)