Fira påsken tillsammans – roliga påsklekar för hela familjen!

aktiviteter påsk

Påsken är vårens största högtid och efter mörker och kyla är det då dags att fira tillsammans med familj, släkt och vänner! Naturligtvis ska det ätas, pratas och mysas – men visst blir det också ännu trevligare och roligare om man gör lite aktiviteter tillsammans! Här hittar du nio olika roliga aktiviteter, för barn, vuxna och alla tillsammans!

9 roliga påsklekar för att fira påsken tillsammans!

Påskpoängjakt med mobilen

En superrolig nyhet påsken 2024 som passar precis alla är Påskkampen – en fotopoängjakt som man gör med appen grapevineQUEST i mobilen. Det hela arrangeras av en lekledare som också är enväldig domare (och garanterat för kul!). Deltagande lag – det passar utmärkt att vara barn, ungdomar och vuxna tillsammans – får hela 100 foto- och filmuppdrag i mobilen och ska gestalta det som efterfrågas på foto eller film, skickar in sina lösningar till lekledaren som godkänner, underkänner och kommenterar. Det hela sker på begränsad tid och appen räknar tid och poäng. Superenkelt att fixa – men så himla roligt. I Påskkampen handlar många av uppdragen om ägg! Ägg som ska se ut på ett visst sätt, ägg i en viss konstellation, saker lagmedlemmarna ska göra med ägg – ägglekar på ett nytt sätt helt enkelt! Och förutom att vara strategiska om vilka uppdrag man ska välja, de är värda olika påong, måste man också tänka lite på i vilken ordning man gör sina ägguppdrag för antalet ägg per lag är begränsat så det gäller att hålla dem hela…

Läs mer om fotopoängjakten Påskkampen här>>

poängjakt påsk

Äggjakt hör påsken till!

Fixa en äggjakt till barnen – det är roligt både för barn och vuxna. Låt barnen lösa en lite knepigare äggjakt med kluriga gåtor. För barn i åldern 4-6 år och 7-10 år finns en kul äggjakt på papper där det handlar om att hjälpa hönan Agda att hitta äggen som de busiga kycklingarna gömt. Den här äggjakten skriver man ut på papper och kan göra både inomhus hemma eller utomhus i trädgården.

äggjakt

Påskharens knepiga äggjakt är en annan kul äggjakt! Här har påskharen hittat på kluriga gåtor, en gåta leder till ett gömställe, där nästa gåta finns och så fortsätter barnen till dess att de hittar påskägget!

Rolig utomhus-äggjakt för påsken

I den här nya äggjakten träffar barnen på en ovanligt energisk och klurig påskhare! För att hitta påskäggen han har gömt så måste de först följa i hans spår och lösa gåtorna på vägen för att lista ut vad han heter – då kanske han låter dem leta efter påskäggen! Det kluriga påskäventyret passar bäst utomhus, i skogen, i parken eller i trädgården och finns i tre svårighetsnivåer.

äggjakt med gåtor

Påskens coolaste äggjakt – i mobilen

Vill man göra något extra coolt i påsk överraskar man barnen med en äggjakt i mobilen. Som arrangör sätter man ut en rutt, du bestämmer själv när, var och hur långt. Barnen följer sedan en karta i mobilen och svarar på påskiga klurigheter. Äggjakten i mobilen finns i tre olika svårighetsnivåer, en för de yngsta 5-7 år, en för ca 8-10 år och en för barn från ca 11 år eller hela familjen. Åldersgränserna är inte exakta och gåtorna är roliga oavsett, barn i olika åldrar kan så klart hjälpas åt.

Mobiläggjakterna kan man så klart göra bara för ett gäng barn eller för den egna familjen men man kan också ha upp till 10 olika lag som tävlar mot varandra på tid.

äggjakt

Äggjakt med uppdrag

Ytterligare en rolig äggjakt som bäst görs utomhus är Uppdrag: Äggjakt! Här ska barnen lösa åtta kluriga uppdrag. Man ska testa påskkunskaper, räkna och lösa chiffer och gåtor, men också lägga pussel, ha äggstafett, leta efter ledtrådar, följa djurspår och smälla ballonger. Det här är en lek som fungerar fint till många barn i grupper!

äggjakt

Påskfemkamp för hela familjen

Vill ni ha en påsklek för hela familjen eller släkten och som räcker hela påsken? Då finns vår nya roliga femkamp för hela familjen – här tävlar barn, ungdomar och vuxna i blandade lag. Det finns klara fördelar med att vara blandade åldrar i de olika lagen. Man kan göra detta för flera lag med flera deltagare men också bara för den egna familjen! Man tävlar i grenar som charader, påskkändisar, sångremsor, påskharens tuffa tester och självklart äggjakt!

Påskmingel med quiz!

Ordna lite mysigt påskmingel! Låt dina gäster mingla med varandra, bjud på påskplock och bubbel i glasen och låt dem i sin egen takt gå runt och lösa ett fint och stämningsfullt quiz om påsken!

Mingelquiz: Påsk! skriver man ut och sätter sedan upp de 12 temafrågesidorna inne, utomhus i trädgården eller längs en trevlig promenad. Sätt upp frågorna inomhus eller i trädgården om vädret är fint, medan dina gäster minglar läser de frågor och skriver ner svaren på sina svarsformulär. Ett supertrevligt sätt för dina gäster att umgås!

Det finns också ett klassiskt, klurigt påskquiz att lösa tillsammans, kanske sittande kring påskbordet, med 22 frågor om allt som kan förknippas med påsk och en del stämningsskapande musikfrågor – perfekt för påskmyset hemma! För de som vill ut och röra på sig och smälta alla ägg finns också en traditionell tipspromenad med påskiga frågor.

Vår påskfestlek med stationer fungera så klart också bra om man är några färre till påskfirandet än vanligt. Här finns det en del utmaningar för de vuxna men också en del lekar där barnen kan vara med.

påsklek för vuxna

Tankenötter i mobilen!

För ungdomarna och de vuxna finns det ett klurigt mobilquiz med tankenötter som också kan passa till påsk! Liksom med barnens mobilskattjakter sätter du som arrangör ut en rutt och bestämmer när, var och hur långt. Deltagarna följer sedan en karta i mobilen, och för varje kartnål de hittar ska de lösa en klurig gåta. Mobilquizet kan man göra för ett litet gäng människor men man kan också ha upp till 25 lag som tävlar mot varandra!

aktivitet utomhus för vuxna

 3 små påskspel bjuder vi på!

Ladda ner spelen och lite annat påskpynt att pyssla ihop tillsammans.

Ladda ner vårt stora påskpysselpaket här>>

Vill du läsa mer om tipspromenader och hur bra de funkar på en fest? Läs artikeln “Tipspromenad som räddar festen!”

Sending
User Review
4 (2 votes)