Firande för hemmapåsken!

påskpyssel

Det är mycket vi inte kan göra i år när vi ska fira påsk. Vi ska alla hålla “social distansiering” dvs inte umgås nära eller med många människor, vi ska särskilt inte fira med far- och morföräldrar, vi ska inte låta barnen gå påskkärring till grannarna och vi ska inte bjuda in till det stora påskfirandet med släkt och vänner!

Men påsk och påskledigt är det – vad KAN vi då göra? Fokusera på mys för familjen! Inte minst barnen kan behöva lite extra familjemys i dessa tider av osäkerhet – som också påverkar dem. Passa på att rå om varandra!

Här är 8 tips och idéer för att fira en annorlunda påsk i år:

1. Påskpyssla! Pyssla är kul och kan sysselsätta hela familjen en lite stund under påsklovet! Här finns ett stort påskpysselset med bland annat tre små spel att pyssla ihop och spela i påsk.

2. Måla och färga ägg! En klassiker till påsk. Här får ni tips om hur ni färgar de finaste äggen.

3. Gå ut på promenad i vårsolen – vill man göra det extra spännande gör man det hela till en äggjakt för hela familjen! För detta passar en äggjakt i mobilen perfekt! Välj mellan tre olika svårighetsnivåer beroende på barnens ålder. Du bestämmer själv rutten, och när, var och hur!

4. Vill man ordna någon form av sammankomst där man inte är för nära men samtidigt kommer ut i friska luften är en klassisk tipspromenad en kul idé! Hos grapevine finns lite annorlunda och riktigt kul tipspromenader:

Efterlyst – vilka 20 svenska kändisar är det som beskrivs i den klurigt formulerade efterlysningen?

Jorden runt – bege er till 14 destinationer jorden runt, nu när resor endast kan göras i fantasin – och svara på kluriga quizfrågor!

Påskigt värre! En kul tipspromenad om allt som har med påsken att göra!

quiz

5. Fixa picknick. Vill man umgås lite och på avstånd är det bra att göra det ute! Ät en påskpicknick ute istället för det stora påskbordet i år! Är man ute i skogen med barnen kan man roa dem en liten stund med ett kul naturbingo – ladda ner det gratis här.

6. Låt barnen lösa ett mysterium i jakten på påskäggen! Hönan Agdas busiga kycklingar har gömt hennes ägg – nu måste barnen hitta dem innan de kläcks. Den här äggjakten passar bra att göra hemma – inne eller ute i trädgården – eller både och! Äggjakten finns i två svårighetsnivåer, för 4-6 år och 7-10 år.

äggjakt

7. En annan enkelt fixad äggjakt som man kan köra inne eller ute – eller både och – är Påskharens knepiga äggjakt men kul och knepiga gåtor som leder till olika gömställen!

8. Ordna en påsklunch på distans! Att umgås via telefoner och datorer är ju inget nytt, och just nu riktigt användbart! Särskilt kanske för att umgås lite med våra äldre som ska vara isolerade. Duka upp en sillbit i varje ände och ät lunchen tillsammans! Vill man ha en kul liten aktivitet kan man ju faktiskt köra ett påskquiz tillsammans – på distans. Alla sätt är bra utom de tråkiga (och de som utsätter riskgrupperna för smitta)! Man kanske till och med vill sjunga en snapsvisa – alla kan ladda ner våra sånghäften gratis och sjunga tillsammans! 🙂

påsklekar

Vi önskar – trots allt – en mysig påsk!

Sending
User Review
5 (2 votes)