Fotbollsfest!

fotbollsfest

Snart är det dags för fotbolls-VM! Den 14 juni drar det hela igång och finalen spelas den 15/7.

Många är vi som minns den magiska sommaren 1994 då det slogs värmerekord och Sverige spelade sig till en bronsmedalj i VM i USA. Fotbolls- och sommaryran var fullständig och vi skrålande alla Glenmark, Eriksson och Strömstedts slagdänga “När vi gräver guld i USA”. Visst drömmer vi om att få uppleva något liknande igen? Så här långt är ju vädret i alla fall lovande…

Vill man fira fotbollsfest gäller det dock att vara förberedd, för vi vet ju inte hur länge det roliga varar! Den bästa strategin är så klart att göra det mesta av det hela redan från början, så man inte sparar på festen till semifinalerna. Skulle Sverige spela då – så är det ju ingen som har något emot att fortsätta fotbollsfesten!

Sverige spelar sina gruppspelsmatcher den 18/6 mot Sydkorea, den 23/6 mot Tyskland och den 27/6 mot Mexiko.

Bjud hem vännerna på fotbollsfest! Enklare och roligare kan det knappast bli. Välj dock de vänner som är lagom fotbollsintresserade. De som är riktigt fotbollsgalna, vill kanske istället stänga in sig hemma och inte bli distraherade under matchen, och det blir kanske trevligare för alla med en lite mer avslappnad stämning… Roligast är det så klart om man ser flera matcher under samma kväll och det även finns de som hejar på andra länder representerade.

3 tips till fotbollsfesten:

Flaggor, flaggor, flaggor

Dekorera så klart med flaggor och vimplar! Svenska och andra. Sätt små pappersflaggor i tilltuggen. Blå och gula serpentiner är också enkel stämningsskapande dekoration. För en gångs skull är det TV:n som är central på festen. Ordna med extra sittplatser för alla gäster och se till att alla ser och hör.

Plockmat framför TV:n

En buffé med plockmat passar bäst. Plockmaten kan vara;

 • Ostkuber
 • Olika salami
 • Melon och lufttorkad skinka. Skär honungsmelon i lagom stora munsbitar, snurra ihop en halv skiva lufttorkad skinka och fäst ovanpå med en lite tandpetsflagga. Fint och enkelt att äta.
 • Capresespett. Sätt bitar av mozarella, cocktailtomater och basilikablad på träspett. Enkelt att äta som plockmat.
 • Ostar
 • Tapanad
 • Skuren frukt,
 • Kex, bröd och grissini
 • Oliver
 • Minipizzor med ruccola.
 • Ta upp det ryska temat med rödbetor med vinägrett och fetaost.

Låt gästerna plocka under kvällen på små tallrikar, lätta att hålla styr på framför TV:n.

Ett ljust, somrigt öl direkt i flaskan, kanske Corona med en limebit, passar bra att dricka till. Det finns också goda alkoholfria öl som passar i sommarvärmen! För vindrickarna passar ett rosévin fint till plockmaten. Sätt öl och vin i ishinkar och låt gästerna själva förse sig.

Musiken som sätter stämningen

En bra spellista med låtar för att ladda upp behövs också för att skapa den rätta stämningen, här har vi satt ihop en liten lista med “måsten” för fotbollsfesten: Spellistan “Fotbollsfest!” på Spotify>>

Sending
User Review
4.78 (9 votes)

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*