Hej då 2020! Lekar för att fira nyår 2020 – litet och digitalt

fira nyår 2020

2020 går inte till historien som ett bra år – desto större anledning att fira ut året och blicka framåt! Men som vanligt detta år så får vi kanske fira lite annorlunda än vad vi brukar. Nyår får vi fira bara med de närmaste, eller kanske med många – digitalt!

Årets nyårsquiz!

Det var lite mer utmanande än vanligt för redaktionen att göra årets nyårsquiz för 2020 där vi blickar tillbaka på året som gått. Det har varit ett dramatiskt år fyllt av oväntade saker som vi faktiskt inte kunde föreställa oss i vår vildaste fantasi förra nyårsafton, men mycket har också ställts in och ställts om. I nyårsquizet blickar vi tillbaka på både stort och smått – vem kommer ihåg mest från det konstiga året 2020?

Quizet har frågor som tillsammans kräver 80 svar, samlade under olika rubriker som ”Årets farsot”, ”Årets app”, ”Årets sämsta selfie”, ”Årets mello”, ”Årets mest ödesdigra misstag”, ”Årets citat” och mycket mer!

Årets nyårsquiz kommer med svarsformulär i separata filer så att den som är lekledare behåller själva quizet för att läsa upp frågor, men enkelt kan skicka vidare svarsformulär till deltagare som är med digitalt.

Vi får ju bara fira med våra närmaste och max åtta personer tillsammans. Så en idé för att fira nyår tillsammans men ändå på avstånd är att koppla ihop flera av de små firandena. Låt alla äta sin nyårsmiddag på varsitt håll, men koppla sedan upp er via t.ex teams eller zoom och quizza tillsammans i väntan på 12-slaget! Det hela kan bli en annorlunda men kul digital nyårsfest!

Här beställer och laddar du hem årets nyårsquiz>>

Quiz med nyårsstämning!

Vill man helst glömma 2020 och inte quizza om året som gått så kan man istället frossa i nyårsstämning med vårt nyårsquiz ”Gott Nytt År!”. I quizet finns 23 riktigt fyndiga frågor med delfrågor som tillsammans kräver 71 svar om allt som har med nyårs och nyårsfirande att göra. 11 av frågorna innehåller stämningsskapande musik.

Även i detta quiz ligger svarsformulären i år i en separat fil.

festlekar nyår

Nyårsfestlek

Stora nyårsfester är inte aktuellt i år, men även till den lilla festen kan det passa med en nyårsfestlek med stationer. Några deltagare kan kanske vara med på facetime eller skype. De kan så klart inte delta i mer praktiska moment men kan stötta med glada tillrop och vara med och lösa de mer teoretiska uppgifterna. I år är alla konstiga lösningar för att kunna umgås tillåtna!

Lös en mordgåta!

Nyårskvällen är lång i väntan på 12-slaget, då kan man passa på att lösa en spännande mordgåta tillsammans! Vi har flera mordgåtor där man inte spelar roller utan det hela går ut på att alla deltagare är detektiver och ska lista ut detaljer om ett brott, motiv, tidpunkter, mordvapen och till sist mördare – medan en lekledare läser upp handlingen i kortfattade kapitel. ”En livsfarlig jul” utspelar sig under julhelgen, ”Mordet på Mystery Manor” är en klassiker i typisk Agatha Christie-tradition och ”Maffiamordet” för tankarna till Gudfadern och Al Capone.

Mysterium för barnen

Barnen vill kanske också fira nyår med ett mysterium, och kan man inte fira nyår inne, kan man kanske ses utomhus och göra något roligt tillsammans. Vintermysteriet är en kul skattjakt som passar nyårsafton och finns anpassad för barn i förskoleåldern och för dem som börjat läsa och skriva.

Vill man skicka ut barnen eller hela familjen på en spännande promenad kan man välja någon av våra roliga mobilskattjakter. Då kan man också låta mobiljakten sluta på ett hemligt ställe, där man kanske serverar varm choklad med vispgrädde och grillar marshmallows.

I mobilskattjakterna följer man en karta i mobilen och svarar på klurigheter, man ser bara en kartnål i taget så målet med promenaden kan vara hemligt. Den som arrangerar det hela bestämmer själv rutten – var, när och hur långt.

”Detektivjakten” är en rolig mobilskattjakt som passar barn i blandade åldrar. I ”Jakten på den maskerade tjuven” ger man sig ut på tjuvjakt och i ”Jakten på den försvunna juvelen” på en spännande resa jorden runt!

Till nyårsmiddagen

Även om vi är färre kring bordet denna nyårsafton kan det vara kul att duka med bordstabletter med pyssel för barnen, och med sånghäften, för är man färre får man ju sjunga desto högre. Både bordstabletter och sånghäften kan du ladda hem gratis!

sånghäfte nyår


Nu säger vi hejdå till 2020 och blickar framåt! Var rädda om varandra och Gott Nytt År!

Sending
User Review
5 (2 votes)