Hur fixar man en ruskigt rolig Halloweenfest?

halloweenfest barn

På halloweenfesten för barn ska det så klart vara skattjakt och mysterier! De vuxna maxar halloweenstämningen med festlekar, halloweenquiz eller löser kanske till och med en egen mordgåta! Vi har listat de bästa festlekarna för Halloweenfesten.

Halloweenfest är något lite nytt för de flesta av oss. Barnen älskar det – men vi har ju inte riktigt några egna gamla traditioner att falla tillbaka på, för när jag var barn så firade vi i alla fall inte Halloween. Vi åkte kanske och tände ljus på familjens gravar på Allhelgonaafton, och det var ju inte så festligt… Men kanske är det just därför Halloween är så kul – att det inte finns ett invant mönster hur man ska göra för att fira. Och så är det ju också ett otroligt tacksamt tema, med monster, vampyrer, spöken och häxor – vem tycker inte att det är kul? Oavsett ålder!

Halloweenfester brukar typiskt innehålla utklädning – alla kommer “utspökade”! Man har lite lagom läskig mat, man pyntar med pumpor, spindelnät och benrangel – och så ska man så klart ha de ruskigt roliga festlekarna som gör Halloweenfesten till en som gästerna aldrig glömmer! Till barnen passar det så klart perfekt med en mysmysig skattjakt eller ett escape game där man ska fly från monster och vampyrer! För de vuxna kan man göra en festlek om allt som har med Halloween att göra, ett quiz eller ett musikquiz med klassiker från Ghostbusters och Michael Jacksons “Thriller”. Hitta på själv – Halloween ger massvis med inspiration till fantasin – eller om tiden eller lusten tryter – kan du köpa en halloweenlek färdig.

Festlekar till barnens Halloweenfest>>

Festlekar för de vuxnas Halloweenfest>>

Sending
User Review
4.88 (8 votes)