Lär känna varandra med aktiviteter!

lära känna lekar

När det är dags för en lite större fest där det finns många gäster som inte känner varandra, är det strålande att styra upp några små lättsamma aktiviteter för att gästerna ska få lära känna varandra bättre!

Bordsplaceringslek – bra isbrytare!

Låt bordsplaceringen bli ett bra tillfälle att få folk att byta några ord med varandra och mingla! Det finns många roliga sätt att skapa en lek eller aktivitet runt just bordsplaceringen. Hitta din bordskompis genom att para ihop kända deckarpar eller genom att para ihop känd låt med artist. Eller prova den här leken som passar bra för en fest med upp till 20 personer där alla tillsammans ska hitta allas platser runt bordet!

Här finns fler roliga bordsplaceringslekar som passar olika säsong och sammanhang>>

Lär känna varandra med bingo

En kul aktivitet för att få reda på en hel del om varandra på festen är att spela Lära-känna-bingo. Det kan spelas på flera olika sätt, i par, i mindre grupp eller med en bingoutropare. Istället för siffror är det påståenden som handlar om en själv som man ska kryssa för om det stämmer, exempelvis ”har sovit på en strand”, ”har skrivit ett kärleksbrev” eller ”har aldrig fått parkeringsböter”.

Vem är jag?

En riktigt klassisk lek är ”Vem är jag?” där alla gäster får en post-it-lapp att sätta i pannan. På lappen står något som man själv inte får se, men alla andra kan läsa. Det kan vara namnet på en känd person, en sagofigur, en maträtt, ja, i princip vad som helst. Genom att fråga runt bland de andra gästerna ska man försöka gissa vem, eller vad, man är. Lever jag? Finns jag på riktigt? Är jag en person? Går jag att äta? Är jag ett djur?

Vem vinner duellen?

Dela in gruppen i ett antal dueller och låt alla få tippa vem som kommer vinna duellerna! Vem av Stina och Sara vinner i armbrytning? Vem kastar bäst prick: Olle eller Nicklas? Vem äter snabbast upp 10 stycken Mariekex: Ian eller Bella? Den som prickar in flest rätt vinnare får ett pris!

Hitta ditt namn!

Detta är en ganska knepig men rolig namnlek som är svårare ju fler man är. Man bör vara minst 10 personer för att det ska bli roligt. Man går runt och hälsar i hand på de andra gästerna. Vid första hälsningen säger man sitt eget namn, men från det ögonblicket byter man namn med den man hälsade på. Vid nästa hälsning säger man alltså den personens namn, men får direkt ett nytt namn av den man hälsar på. Så här fortsätter det och till slut bör man få tillbaka sitt eget namn – då går man åt sidan och är ute ur leken. Om alla gör rätt och inte tabbar sig kommer alla till slut få tillbaka sitt eget namn!

Mingelquiz

En lite mer omfattande aktivitet som också är superbra för att lära känna varandra är ett mingelquiz där man kan mingla runt med en drink i par eller små lag och svara på frågor. Frågorna i sig blir något att prata om. Ett bra färdigt mingelquiz som ger mycket att prata om för de som gillar att resa är det här färdiga mingelquizet “Jorden runt” där man får tillfälle att prata om vart man varit och vart man vill åka. Ett annat mingelquiz som i stort sett passar alla är det roliga “Efterlyst” där svenska kändisar beskrivs med en knepig efterlysning.

färdig tipspromenad
Sending
User Review
5 (2 votes)