Läskigt god mat till Halloweenfesten!

halloweenfest mat

Till Halloweenfest ska man så klart bjuda på läskigt god mat och mumsigt halloweengodis! Här är några kul tips till mat på Halloweenfesten!

Korvmumier!

Söta korvmumier är perfekta som förrätt på den stora halloweenfesten eller så klart på barnens halloweenfest! Skär smördeg i tunna remsor. Vill man kan man skära ett snitt i ena änden av korven så att mumien får två “ben”. Linda remsor av smördeg runt korven. Grädda i 200 grader i ugnen tills degen får färg. Sätt små ögon på mumierna. Köp färdiga kristyrögon eller gör med hjälp av små bitar av minimarshmallows. Servera med blod = ketchup!

mat halloweenfest barn

Monsterburgare

En vanlig hamburgare men med knorr till halloweenfesten! Burgaren har huggtänder av ost, kanske också en lång tunga av saltgurka och olivögon. Ögonen kan också sticka upp med hjälp av tandpetare. Använd din fantasi!

halloweengodis

Äppelmonster

Gör fina äppelmonster som ett lite mindre sött alternativ på halloweengodis! Skär ett hack i äppelklyftor och gör en mun, tänder kan man göra av puffat ris, eller minimarshmallows. Gör en tunga av en jordgubbsskiva och klistra fast med lite jordnötssmör. Ögon kan du köpa färdiga eller göra av minimarshmallows med en klick chokladsås.

Cakepops

Cakepops av olika slag är tacksamma till halloweenfesten. Gör dem av marshmallows som spöken, doppa i vit choklad eller inte, eller som här, grönfärgade och målade som Frankensteins monster!

Här finns massvis med fler tips och recept för mat till halloweenfesten – för både barn och vuxna>>

halloweenfest mat

Halloweenbuffé

Här har grapevine dukat upp en hel Halloweenbuffé med bland annat falukorvsmonster, spökpizza, en kyrkogård av guacamole och häxbål med fladdermuslortar!

Till halloweenbuffén>>

Man ska ju inte bara äta på halloweenfesten – man ska ju leka också! Här finns tips på skattjakter, mysterier och escape games som passar perfekt på barnens Halloweenfest:

Festlekar till barnens Halloweenfest>>

Sending
User Review
4.71 (14 votes)