Låt barnen ta examen från trollkarlsskolan Hallows!

harry potter kalas

Fixa ett escape game hemma!

Har du ett barn där hemma som är förtjust i häxornas och trollkarlarnas värld och slukar Harry Potter böcker? Då kan det kanske vara en kul idé till fest och kalas att låta honom eller henne och kompisarna ta examen från Hallows skola för häxeri och magi!

Med grapevines escape game kan du själv skapa ett riktigt kul event för barnen hemma.

Harry Potter kalas

Vem drömmer inte om att få ett antagningsbrev till trollkarlsskolan?

Skicka ut antagningsbrev till barnen – de berättar att de blivit antagna till Hallows skola för häxeri och magi!

Tips! Skicka antagningsbrevet till barnen med en uggla! Blås upp en vit ballong. Måla ett uggleansikte på ballongen. Rulla ihop antagningsbrevet och fäst med ett snöra i ballongen.

Barnen får gärna komma i sin bästa häx- eller trollkarlsutklädnad. Vid ankomst till skolan ska de sorteras in i elevhem med hjälp av elevhemsloppan och sedan lista ut sitt trollkarls- eller häxnamn. Vill man kan amn också låta barnen börja med att tillverka sitt eget trollspö av blomsterpinnar.

Färdiga utmaningar för barnen!

Sedan får barnen ett brev från Hallows rektor, Sabrina McFrog… För att ta examen från Hallows ska barnen klara av åtta lektioner och ta sig ut ur hallows åtta hemliga, låsta kammare. För examen krävs godkända betyg i Trolldryckslära, Trollformelslära, Kvastflygning, Spådomskonst & astrologi, Språklära i ”Magiska”, Magihistoria, Talmagi & numerologi och Läran om magiska varelser. När klassen klarat lektionen får de en nyckel och kan låsa upp dörren. När de samlat åtta nycklar kan de dessutom öppna Hallows berömda magiska skrin som bara äkta trollkarlar och häxor kan öppna – i detta finns elevernas examensbevis och en belöning!

Hemma eller borta, ute eller inne, för få barn eller många

Hallows skola kan man ”placera” nästan var som helst – det behövs bara lite fantasi, och de låsta kamrarna behöver inte vara stängda rum, utan kan vara ”stationer” hemma, i en lokal eller utomhus. Allt som behövs, förutom lite enkel rekvisita, får man färdigt, laddar hem och skriver ut. Har man en större grupp barn delar man in dem i elevhem – dvs mindre grupper – och låter dem genomföra de olika lektionerna i olika ordning. Det enda man då behöver göra är att skriva ut flera ex av vissa saker i materialet.

Olika årskurser

På Hallows utbildas trollkarlar och häxor både i åldern 7-9 år och i åldern 10-14 år. Det finns två olika svårighetsnivåer av escape spelet.

Läs mer och beställ Hallows skola för häxeri och magi här>>

Gå all-in!

Det här är ett tema som man kan göra hur mycket som helst av. Baka tårtor, dekorera huset och klä ut er! Med ett färdigt escape game så finns tid över till annat. På en pinterestanslagstavla har vi samlat mer inspiration:

 • Dags för 7-årskalas! Att få en 7-åring i huset betyder såklart ett ypperligt tillfälle att ställa till med kalas! Men hur ska du styra upp ett bra kalas för ett förväntansfullt födelsedagsbarn och ett helt gäng taggade skolkompisar? Vi tipsar om roliga aktiviteter och små knep för att få partyt att rulla på bra
 • Läs våra bästa Tips inför 7-årskalaset
 • Här hittar du en topplista på lekar och aktiviteter för 6-åringar.
 • Många bra tips inför 6-årskalaset. Aktiviteter, teman och vilka lekar är lämpliga?
 • Kalaslek med stationer Uppdrag: Skattjakt är en kul kalaslek med stationer som görs utomhus, den funkar i trädgården, i parken eller i skogen. Här ska barnen lösa åtta kluriga uppdrag. Svårighetsnivån passar barn i åldern 8-12 år. Du skriver ut det hela, klipper och klistrar en aning och lägger till lite enkel rekvisita som du säkert har hemma och det hela är färdigt att använda!
 • Vinterkalas utomhus för barn och vuxna! Här följer lite tips på vad man kanske kan hitta på, och tips om roliga lekar och aktiviteter som kan förgylla dessa annorlunda tillfällen – både för barn och vuxna.
 • En rolig och spännande skattjakt för barnen som är ett säkert lekval till barnkalaset. #skattjakt #barnkalas #kalas #lekar #goodies
 • Välj bland 10 coola motiv på skattkartorna. Vilken skattkarta väljer du? #skattjakt #skattkarta #skattkista #barnkalas
 • 10 tips p� enkelt mat till barnkalas. När man ordnar barnkalas är det ofta bra att bjuda p� lite mat, inte bara sötsaker. Här finns 10 tips om vad man kan bjuda p�! #barnkalas #mat #kalasmat Mer p� firafest.se/barnkalas
 • Tips p� massvis med kul utomhuslekar för barn - i trädg�rden, i parken, p� lekplatsen, i skogen. #utomhuslekar #lekar #barn # lekarute #barnkalaslekar #kalaslekar #kalas
Sending
User Review
4 (3 votes)