Påskens 10 bästa äggjakter!

äggjakt

En äggjakt hör definitivt påsken till! Man kan gömma ägg hemma eller i trädgården och låta barnen leta. Eller man kan göra en lite klurigare äggjakt med gåtor och utmaningar. Hos grapevine.nu finns hela 10 roliga äggjakter som bjuder på lite mer utmaningar – för visst smakar väl påskgodiset aningen bättre om man fått jobba lite för det!

Våra äggjakter laddar man antingen ner och skriver ut på papper eller löser genom att följa en karta och svara på frågor i mobilen. Äggjakter med samma namn har samma “story” men är lite anpassade i svårighet efter olika åldersgrupper. Har man barn i olika åldrar väljer man den som passar de flesta – och resten kan så klart också vara med!

Klassiker: Jakt på hönan Agdas ägg!

En riktigt rolig äggjakt för barnen! Hönan Agdas försvunna ägg måste hittas genom att lösa kluriga gåtor och spännande utmaningar. När hönan fått tillbaka sina ägg kanske hon har en sista ledtråd till var påskharen gömt sitt! Låt barnen fira påsken lite extra i år! Äggjakten kan göras inne eller ute, för ett eller två barn, eller många. Finns i två svårighetsnivåer, för 4-6 år och 7-10 år.

Påskskattjakt: Ääggjakten för 4-6 år>>

Påskskattjakt: Äggjakten för 7-10 år>>

äggjakt

Rolig, klurig äggjakt utomhus!

Det är dags för äggjakt! Men… i år har barnen träffat på en ovanligt energisk och klurig påskhare! Följ i hans spår och lös gåtor på vägen för att nå fram till hans gömställe. Kan barnen lista ut vad haren heter får de leta efter hans påskägg! Finns i tre varianter för barn i åldern 4-6 år, 7-9 år och 10-12 år.

Äggjakt: Det kluringa påskäventyret för 4-6år>>

Äggjakt: Det kluringa påskäventyret för 7-9 år>>

Äggjakt: Det kluringa påskäventyret för 10-12 år>>

äggjakt med gåtor

Äggjakt med karta och gåtor i mobilen!

Påskens coolaste äggjakt! Låt barnen hitta positioner på en karta i mobilen, lösa gåtor för att “hitta” ägg och till sist nå fram till slutmålet där godispåskägget väntar! Äggjakten kan göras var som helst – du bestämmer själv vart. Runt kvarteret, i parken, i skogen… Äggjakten kan göras för ett eller få barn – eller för många som tävlar mot varandra på tid! Äggjakterna finns i tre svårighetsnivåer.

Enkelt att fixa, annorlunda, kul, klurigt och coolt!

Äggjakt i mobilen för 5-7 år >>

Äggjakt i mobilen för 8-10 år>

Äggjakt i mobilen för 11+ år och hela familjen>>

äggjakt

Enkelt fixad äggjakt med gåtor – för alla!

En kul och lite knepig äggjakt för barnen. Påskharen har hittat på 27 gåtor som är ledtrådar i en spännande äggjakt! Du får kort med påskharens kluriga gåtor – de leder alla till en sak eller en plats som finns i de allra flesta hem, inne och ute, i trädgården eller parken. Du väljer själv hur många ledtrådar du använder och därmed hur lång äggjakten ska vara. Buskul för barnen, superenkelt att arrangera.

Påskharens knepiga äggjakt>>

äggjakt med gåtor

Äggjakt med åtta uppdrag

Det här är en kul utmaning för de lite äldre barnen, från 8-12 år, som man arrangerar utomhus. Här ska det lösas utmaningar, både de som kräver eftertanke och lite mer praktiska uppgifter. Det ska letas, kluras och springas för att på åtta stationer få fram en siffra som bildar koden som ger tillgång till påskharens hemlighet! Passar påskfirandet med släktens barn men är också perfekt till födelsedagsfesten i vår och påsk!

Läs mer och ladda hem Uppdrag: Äggjakt!>> 

äggjakt

Påskpoängjakt – med ägg!

NYHET TILL PÅSKEN 2024! Det här är inte en äggjakt i verklig mening men en påskig poängjakt som handlar mycket om ägg! Poängjakten görs i appen grapevineQUEST där deltagarna får 100 påskiga uppdrag att lösa genom att skicka in ett foto eller en film på det som beskrivs. Många uppdrag involverar ägg – kan lagen hålla dem hela och lösa ägguppdragen i en smart ordning? Lekledaren godkänner eller underkänner uppdragen på en enkel arrangörssajt. Appen räknar tid och poäng! Det här är en superrolig poängjakt för alla. Inte minst som lek för hela familjen eller släkten till påskfirandet. Det här är en kul lek för alla – där alla kan vara med!

Läs mer om påskpoängjakten här>>

poängjakt påsk

…och en rolig femkamp för hela familjen – med äggjakt så klart!

Om man blandar klassiska ägglekar och roliga inslag från TVs lekprogram så får man femkampen KUL i PÅSK – en färdig, påskig femkamp för hela familjen! Här tävlar barn och vuxna tillsammans i grenar som påskharens tuffa tester, charader, nu ska vi sjunga, påskkändisar och – så klart – äggjakt! En påsklek som räcker hela påsken! Du beställer leken och får den levererad på mail omedelbums och skriver ut allt som behövs.

Läs mer om påskfemkampen här>>

femkamp påsk
Sending
User Review
5 (1 vote)