Påskfest för barnen med äggjakt

påskfest, äggjakt

Vi firade skärtorsdagen med att samla ett gäng påskkärringar och ha påskfest med äggjakt! Min tanke var att vi skulle vara ute, ha äggjakt i parken och även klassiska ägglekar som äggrullning, vi har några fina mjuka kullar utanför oss, och äggpickning. Men istället för spirande vår som man tänker sig på påsken så var det istället snöstorm! Vanligtvis brukar jag vara förespråkare för att vara ute i alla väder – men inte ens barnen hade tyckt det var kul i iskalla vindar och snöslask från himlen.  Så vi fick ta till plan B och fixa äggjakt inomhus.

Äggjakt

Det blev en äggjakt med kombination av ledtrådar till olika gömställen och sedan gåtor att lösa. Jag använde grapevines skattjakt “Äggjakten”. Vi hade bjudit kompisar till båda döttrarna så några gäster var 6-7 år och några var 8-9 år. Jag använde den skattjakt som är för åldersgruppen 7-10 år och det funkade utmärkt. De barn som ville läste ledtrådar och gåtor och de hjälptes åt riktigt bra att lösa det hela! Istället för de kort med ägg som barnen får när de har löst en uppgift (de ska hitta hönan Agdas ägg som de busiga kycklingarna gömt) så hade jag köpt riktiga chokladägg som barnen fick samla. Hela skattjakten ledde sedan fram till en kastrull i skåpet full med varsin påse med chokladägg och en stor chokladhare!

Efter äggjakten blev det lite dans och bus och sedan drog barnen själva igång en massa lekar, ägglekarna hoppade vi över eftersom utrymme för äggstafett osv inte riktigt finns hos oss. Men eftersom de redan var lite påskutklädda så fortsatte de på den linjen. Sedan bjöd vi på lite mat, inte en klassiska påskbuffé utan det som mina barn hade önskat sig och kallar “plock”, honungsmelon, halloumi, kycklingklubbor, bearnaissås, pommes, cocktailtomater, gurkstavar, små salamikorvar mm stod på bordet. Det som är trevligt med lite plockmat är att barnen, nu när de blivit lite äldre, sitter kvar och äter och pratat länge. Vi hade gäster där alla inte kände varandra sedan tidigare ur de båda döttrarnas klasser och det var kul att se hur de så snabbt blir kompisar och har så mycket att snacka om! Sedan avslutade vi med film och chokladäggsmumsande 🙂

Här har jag skrivit mer om ägglekar>>

Här finns mer om hur man fixar en äggjakt>>

Sending
User Review
4.75 (8 votes)

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*