Tipspromenad som räddar festen!

tipspromenad

En tipspromenad är en klassiker som aldrig går ur tiden. Varför? Kanske eftersom det är ett enkelt koncept som alla förstår och uppskattar, som kan varieras i det oändliga för att passa en viss grupp eller högtid eller fest, och för att det är väldigt roligt såklart!

3 bra anledningar att ha en tipspromenad under en fest:

1. För att hjälpa gästerna att lära känna varandra.

När man måste klura på knepiga frågor och gå runt tillsammans blir det oundvikligen så att man börjar prata och socialisera. En perfekt isbrytare!

2. Fylla ett hål i festschemat.

När det blir lite ställtid under festen, kanske när mat ska dukas fram eller disk ska dukas av, när det ska kokas kaffe till efterrätten eller liknande, är det perfekt att låta gästerna sträcka på benen en stund och gå en tipspromenad.

3. För att sätta fokus på varför vi har fest!

Är det en viss högtid? Firas en viss person eller är temat på festen ett visst årtal? Oavsett kan man sätta fokus på detta genom att låta temat ta plats i en tipspromenad!

Tipspromenad – roliga frågor!

Att ha roliga frågor till tipspromenaden är A och O, annars kan det lätt börja kännas meningslöst där man travar fram från fråga till fråga. Både för lätta och för svåra frågor känns lätt tråkigt, det ska vara den där perfekta balansen mitt emellan! Och så gärna några riktigt roliga frågor som får gästerna att dra på smilbanden.

Om du gör en tipspromenad själv så tänk på att förutom att hitta på roliga frågor och svarsalternativ så är det bra om lapparna med frågor utformas på ett bra sätt. Det låter kanske fånigt, men om texten är för liten är det svårt att läsa, speciellt om man är utomhus och lapparna hänger och fladdrar i vinden. Tänk också på att markera tydligt vilket nummer det är på frågan. Det finns inget tråkigare än att upptäcka att man tagit frågorna i fel ordning och därmed måste göra om allt. En bild till varje fråga livar upp! Och bilden kan också vara en del av frågan. Exempelvis ”Vilket år är denna bild tagen?” eller ”Vad tror du pumpan på bilden väger?”. För att underlätta för gästerna att hitta de olika frågorna är ett hett tips att fästa en ballong, en flagga eller en tygremsa eller liknande vid varje fråga!

Det är ett digert arbete att spåna fram frågor till tipspromenad och att fixa fina lappar. Men misströsta inte – det finns genvägar. Här hittar du massvis av bra tipspromenader om du inte orkar göra en själv, med teman om allt från alla våra högtider till nutidsfrågor och frågor på temat olika jämna födelsedagar>>

ladda ner tipspromenad
Färdig tipspromenad att ladda ner: “En riktigt somrig tipspromenad”

Mingelquiz – en modern och lyxig variant av tipspromenad

På ett mingelquiz finns inga svarsalternativ, istället är det ett antal frågor som är utformade som exempelvis efterlysningar. 20 kända personer har försvunnit, kan du lista ut vilka med hjälp av ledtrådarna? Frågorna behöver inte lösas i ordning, och man behöver heller inte sätta upp dem längs en speciell promenad eller snitslad bana. Det går lika bra att sätta upp dem inne som ute och det passar utmärkt att låta gästerna mingla runt i lugn och ro med en välkomstdrink i handen och tillsammans klura på mingelfrågorna. Här hittar du flera mingelquiz!

Smidigt med tipspromenad i mobilen!

Visste du att man kan göra en tipspromenad med hjälp av mobilen? Då behöver man som arrangör varken sätta upp eller ta ner lappar eller rätta svarstalonger! Quizet kan göras var som helst – du bestämmer var, när och hur långt. Alla par eller lag använder en mobiltelefon, i den ser man kartpositioner efter hand. Väl framme vid varje position får man en fråga att besvara i mobilen innan man ser nästa kartnål. Perfekt om du vill hålla målet för promenaden hemligt!

Här hittar du en rolig mobiltipspromenad för vuxna med frågor av pubquizkaraktär!

Till sommarfesten finns ett klurigt sommarquiz i mobilen>>

tipspromenad med mobil

Läs mer om tipspromenader i olika varianter här>>

Sending
User Review
4.83 (6 votes)