Grönt på julbord brukar traditionellt bestå av kål i alla dess former. Och visst är det få saker som passar bättre på julbordet oavsett om man äter dem som tillbehör till julskinka och köttbullar, eller inte. Det här är våra absoluta salladsfavoriter på julbordet!
Två sorters kål i krämig blandning toppat av valnötter! Perfekt till skinka, köttbullar och prinskorv.
(ca. 6 bufféportioner)
Strimla rödkål och rödlök tunt, gärna på mandolin. Skär bort stammarna på grönkålen och riv bladen i små bitar. Rör ihop gräddfil, majonnäs och dijonsenap, smaksätt med salt och peppar. Vänd ihop kålen med såsen och lägg upp på ett serveringsfat. Toppa med grovt hackade valnötter.
Glöm sönderkokt brysselkål – det här är en fräsch och otrolig vacker sallad med julklassikern brysselkål i gott sällskap av fler juliga smaker som apelsin och granatäpple.
(ca. 6 bufféportioner)
Dressing:
Ansa brysselkålen och koka sedan ca tre minuter i saltat vatten. Skär av nedre delen av de små kålhuvudena, halvera och plocka av en del blad. Filéa apelsinerna. Ta ur granatäppelkärnorna. Blanda brysselkål, apelsin och granatäppelkärnor. Vispa samman dressingen. Häll över dressingen strax innan serveringen.
Vad ska det mera vara på julbordet? Här hittar du en checklista att skriva ut>>
Få inspiration till julklappsspelet – se våra bästa tips här
I Skånes näst största stad finns det gott om alternativ för att fixa ett roligt…
En poängjakt är en aktivitet som är lika rolig som den är enkelt! En poängjakt…
Vill ditt barn lösa mysterier som Lasse och Maja eller Ture Sventon? Det ska vara…
Att bjuda in till glöggmingel i december är inte bara juligt, mysigt och trevligt -…
Ett roligt julquiz hör julen till! Ett quiz är rolig och enkel underhållning, som kan…
Ruskigt roligt och buskul! Höst och halloween är kul! När mörkret gör sitt intåg blir…