Roligaste spionkalaset med Spionskolan!

escape games

Välkommen till spionskolan S.P.Y.S! Spionskolan är ett gör-det-själv Escape Game / mysterium för barn! Spionskolan gör hela kalaset och innehåller två delar. Först ska de nyrekryterade hemliga agenterna tränas i Spionskolan S.P.Y.S och sedan skickas de ut på sitt första hemliga uppdrag där de har en timme på sig att desarmera en bomb!

Gör-det-själv escape game

Spionskolan finns i två åldersanpassade varianter, storyn och uppdraget är detsamma men ledtrådar och gåtor har anpassats lite efter ålder. Det finns en variant för barn i ålder 7-9 år och en med lite knepigare ledtrådar och gåtor för barn i åldern 10-12 år. Barnen måste kunna läsa och räkna och 7-åringarna kan behöva lite hjälp av en vuxen.

Det hela är gjort så att det hela kan genomföras var som helst, inne eller ute, hemma eller i en lokal. Man kan vara några få barn eller många som delas upp i grupper.

Spionskolan beställer man på grapevine.nu, laddar hem och skriver ut – superenkelt med snabb leverans! Allt som behövs är färdigt, du behöver bara klippa och klistra lite och samla ihop några småsaker som du har hemma, som papper, penna, sax och kanske ett förstoringsglas.

Beställ och ladda hem Spionskolan här>>

escape game för barn

Inbjudan till spionkalas

Det hela börjar med att ni skickar ut en kallelse till rekryterna – de ska infinna sig till spionträning och uppdrag! Inbjudan finns att skriva ut och fylla i för hand och i wordformat så att man kan redigera själv.

Dags för spionträning!

Sedan är det dags att hälsa de blivande hemliga agenterna välkomna! Du som är lekledare är så klart lärare på skolan – tänk på att klä dig därefter – fram med hatt och lösmustasch! 🙂

I Spionskolan ska barnen först fixa sin ID-bricka med kodnamn enligt kodnamnsgeneratorn och de ska öva iakttagelseförmåga, minne och smidighet. De får också sitt spionkit de måste ha med på uppdrag och den superviktiga Spionhandboken med bland annat en chiffernyckel som behövs på uppdrag!

escape games för barn

En hemlig agent måste kunna ta sig fram över allt och även kunna forcera larmsystem. Barnen ska ta sig igenom laserstrålar utan att nudda. Se idéer på hur man sätter upp detta på vår Pinterest anslagstavla ”Spionkalas”.

Barnens första spionuppdrag!

När alla agenter kvalificerat sig till examen kan det kanske vara dags för lite förfriskningar innan de nybakade spionerna blir kallade till sitt första uppdrag, ett hemligt sällskap av förmögna, internationella brottslingar försöker ta maken i världen har placerat ut en livsfarlig bomb i närheten – bomben exploderar om en timme!

Med hjälp av knepiga ledtrådar i olika former, spegelvänd text, chiffer, i en kryptograf och i hemliga dokument ska agenterna lista ut var det finns gåtor som ska lösas för att få fram siffrorna i koden som desarmerar bomben.

Spionuppdraget utfört!

Den sista ledtråden i uppdraget leder barnen fram till den gömda bomben. Om de lyckats lösa gåtorna korrekt har de nu den fyrsiffriga kod som desarmerar bomben!

En bomb att skriva ut finns så klart i materialet eller så pysslar man en egen bomb-piñata för att få en extra festlig avslutning på uppdraget. Efter att koden har ”knappats in” och bomben oskadliggjorts är det ju läge för agenterna att undersöka hur den är uppbyggd. Slår man sönder den kommer agenternas belöning utflygande!

Bygg en bomb-piñata av en kartong och toarullar som målas svarta. Sätt röda ”sladdar” runt om och klistra på knappsatsen som du skriver ut från materialet. Fyll piñatan med godis som hemliga agenter gillar!

Idéer på hur en bomb kan se ut hittar du på vår Pinterest-anslagstavla ”Spionkalas” här>>

Beställ och ladda hem Spionskolan här>>

 • Kalaslek med stationer Uppdrag: Skattjakt är en kul kalaslek med stationer som görs utomhus, den funkar i trädgården, i parken eller i skogen. Här ska barnen lösa åtta kluriga uppdrag. Svårighetsnivån passar barn i åldern 8-12 år. Du skriver ut det hela, klipper och klistrar en aning och lägger till lite enkel rekvisita som du säkert har hemma och det hela är färdigt att använda!
 • Vinterkalas utomhus för barn och vuxna! Här följer lite tips på vad man kanske kan hitta på, och tips om roliga lekar och aktiviteter som kan förgylla dessa annorlunda tillfällen – både för barn och vuxna.
 • En rolig och spännande skattjakt för barnen som är ett säkert lekval till barnkalaset. #skattjakt #barnkalas #kalas #lekar #goodies
 • Välj bland 10 coola motiv på skattkartorna. Vilken skattkarta väljer du? #skattjakt #skattkarta #skattkista #barnkalas
 • 10 tips p� enkelt mat till barnkalas. När man ordnar barnkalas är det ofta bra att bjuda p� lite mat, inte bara sötsaker. Här finns 10 tips om vad man kan bjuda p�! #barnkalas #mat #kalasmat Mer p� firafest.se/barnkalas
 • Tips p� massvis med kul utomhuslekar för barn - i trädg�rden, i parken, p� lekplatsen, i skogen. #utomhuslekar #lekar #barn # lekarute #barnkalaslekar #kalaslekar #kalas
 • Barnkalas med skattjakt
 • Snygga kostymer, roliga lekar och smarriga tilltugg. Superhjältekalaset är en hit för både små och stora, killar som tjejer! #barnkalas #kalas #skattjakt
 • De allra flesta barn tycker om djur – således är det också ett kul tema på ett kalas! Djur som tema funkar för barn i alla åldrar. Djurtemat kan ju också ha ett underliggande tema som en film eller kanske djungeldjur, safari, djuren på bondgård eller kanske ett särskilt omtyckt djur som t.ex. hästar. #kalas #barnkalas #skattjakt
 • Välkommen på djungelkalas! Så här lätt fixar du själv ett roligt barnkalas med djungeltema! Bland spännande djur, exotiska frukter och gröna växter kommer alla kalassugna barn få en rolig och minnesvärd fest. #kalas #barnkalas #skattjakt

Dekorationer till Spionkalaset

Dekorationer i svart och rött känns helt rätt på spionkalaset. Klä bordet i svart pappersduk. Små bomber att dekorera med passar ju bra till uppdraget i Spionskolan. Måla toarullar röda och sätt dit en stubintråd. Bomberna kan man fylla med något gott…

Att klä ut sig till spion

Att klä ut sig till spion är inte så svårt. Färgen är svart – och ingen annan! Svarta tights och en svart t-shirt funkar fint! Lägg gärna till en hatt, solglasögon och eventuellt en lösmustasch så är utklädningen klar! En klassiska trenchcoat är så klart också helt rätt om man har en sådan i garderoben.

Sending
User Review
4 (10 votes)