Lekar till 8-årskalas

barnkalas lekar 8 år

När barnen fyller 8 år kan man hitta på hur mycket kul som helst på barnkalas! Barnen är tillräckligt stora för att göra lite mer avancerade saker och kan läsa en hel del själva – vilket gör det enklare att göra roliga och kluriga aktiviteter. De vill ofta fortfarande ha ganska stora kalas med hela klassen eller alla tjejer eller killar. Men de är fortfarande tillräckligt små för att du kanske ska ha en chans att få vara med och leka!

Förutsättningarna är på topp! Men ofta också förväntningarna. Vad ska man då hitta på till barnkalas för 8-åringar?

barnkalas lekar 8 år

Barnkalas 8 år – låt barnen lösa ett mysterium!

De klassiska barnkalaslekarna har vid det här laget blivit lite utslitna och det är kul att göra en lite större aktivitet som också blir ett tema på kalaset – då känns det hela mer sammanhållet och unikt. De flesta barn i den här åldern önskar att de vore Lasse och Maja och älskar att lösa mysterier – så varför inte bjuda på ett mysterium av något slag? Hitta på själv, det kan vara en enkelt skattjakt med karta i parken, eller något lite mer avancerat där det ska kluras och lösas gåtor. Om tiden eller fantasin tryter kan vi rekommendera följande barnkalaslekar till 8-årskalaset:

5 lekar till 8-årskalas

Spionskolan

Utbilda barnen till tvättäkta spioner på spionskolan S.P.Y.S! Det här är ett mysterium / escape game där barnen först ska få en grundläggande spionutbildning och sedan lösa sitt första spionuppdrag! Barnen följer spännande ledtrådar och löser kluriga gåtor – de får lösa chiffer, klura ut ord och meningar med hjälp av kryptograf och mystiska dokument, de får studera fingeravtryck och mycket mer! Allt som behövs för att fixa ett kul spionkalas med Spionskolan får du för nerladdning.

Läs mer om Spionskolan för 8-årskalas här>>

barnkalas 8 år

Hallows skola för häxeri & magi

För alla 8-åringar som egentligen är födda till häxor och trollkarlar kommer det nu en kallelse till Hallows skola för häxeri och magi. Det är dags att skriva in sig vid skolan – och sedan ta examen genom att klara av 8 magiska lektioner i Hallows låsta kamrar! Det behövs godkända betyg i ämnen som Trolldryckslära, Trollformelslära, Kvastflygning, Spådomskonst & astrologi, Språklära i “Magiska”, Magihistoria, Talmagi & numerologi och Läran om magiska varelser. Leken kan göras både inomhus och utomhus, för få och många barn. Allt som behövs för att skapa din egen trollkarlskola på kalaset, förutom liten enkel rekvisita, laddar du hem!

Läs mer om Escape spelet Hallows skola för häxeri och magi här>>

escape game 8 år

Uppdrag: Skattjakt

Utomhusskattjakt med knepiga uppdrag! Den här skattjakten görs med eller utan karta utomhus och på vägen ska barnen lösa uppdrag, både “tankenötter” och praktiska uppdrag. Barnen ska räkna och lösa chiffer och gåtor, men också lägga pussel, springa med vatten, leta efter ledtrådar, följa banor och smälla ballonger. Superkul utmaningar som passar för 8-åringar med mycket energi!

Läs mer och ladda hem Uppdrag: Skattjakt här>>

lekar 8 år

Hotellmysteriet

En temaskattjakt med mysterietema som är lite mer kortfattad och med lite mindre att klippa, klistra och förbereda än escape games och uppdrag men som är en perfekt kalaslek till ett detektivkalas! Hotellchefen Georg Gästfri behöver barnens hjälp att sätta stopp för en klåfingrig tjuv som härjar på hotellet. I sex färdiga gåtor ska de hitta sakerna som försvunnit och dessutom samla ledtrådar till vem tjuven är!

Läs mer och beställ Hotellmysteriet här>>

barnkalaslekar 8 år

Vill din 8-åring har ett annat tema på kalaset finns det massvis med färdiga temaskattjakter som “gör” kalaset – välj mellan tex. Undervattensmysteriet, Älvmysteriet, Vintermysteriet, Vilda Västernmysteriet och många fler.
Här ser du alla färdiga temaskattjakter>>

Detektivjakten – i mobilen!

Ett detektivmysterium som löses i mobilen! Barnen behöver en mobiltelefon per lag och följer en karta i telefonen. När de kommer fram till kartnålen som visas får de en gåta att lösa innan de ser nästa kartnål. Det handlar om att detektiven Snoken behöver hjälp att spåra den ökände, men något klantige, tjuven Klåfinger som har stulit en stor mängd guldmynt. Men det verkar som om det gått hål i penningpåsen – följ tjuvens spår…

Du bestämmer själv rundan som barnen ska gå, vart, när och hur långt och sätter enkelt upp det hela på en liten arrangörssajt.

Läs mer om hur Detektivjakten fungerar här>>

lekar barnkalas 8 år
Sending
User Review
4.83 (6 votes)