
Grönt på julbord brukar traditionellt bestå av kål i alla dess former. Och visst är det få saker som passar bättre på julbordet oavsett om man äter dem som tillbehör till julskinka och köttbullar, eller inte. Det här är våra absoluta salladsfavoriter på julbordet!
Röd- och grönkåls coleslaw med valnötter
Två sorters kål i krämig blandning toppat av valnötter! Perfekt till skinka, köttbullar och prinskorv.
(ca. 6 bufféportioner)
- 200 g rödkål
- 1 liten rödlök
- 100 g grönkål
- 1 dl gräddfil
- 1 dl majonnäs
- ½ msk dijonsenap
- salt & svartpeppar
- valnötter
Strimla rödkål och rödlök tunt, gärna på mandolin. Skär bort stammarna på grönkålen och riv bladen i små bitar. Rör ihop gräddfil, majonnäs och dijonsenap, smaksätt med salt och peppar. Vänd ihop kålen med såsen och lägg upp på ett serveringsfat. Toppa med grovt hackade valnötter.

Brysselkålssallad med apelsin, granatäpple och senapsdressing
Glöm sönderkokt brysselkål – det här är en fräsch och otrolig vacker sallad med julklassikern brysselkål i gott sällskap av fler juliga smaker som apelsin och granatäpple.
(ca. 6 bufféportioner)
- 500 g brysselkål
- 2 apelsiner
- 1 granatäpple
Dressing:
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk honung
- 1 dl rapsolja
- salt
- svartpeppar
Ansa brysselkålen och koka sedan ca tre minuter i saltat vatten. Skär av nedre delen av de små kålhuvudena, halvera och plocka av den del blad. Filea apelsinerna. Ta ur granatäppelkärnorna. Blanda brysselkål, apelsin och granatäppelkärnor. Vispa samman dressingen. Häll över dressingen strax innan serveringen.

Vad ska det mera vara på julbordet? Här hittar du en checklista att skriva ut>>
Få inspiration till julklappsspelet – se våra bästa tips här