40-årsfest – 3 roliga temafester

40-årsfest

Att fylla 40 är kul! Och en ”nolla” ska så klart firas. 40-årsfest kan man ju ha på en himla massa olika sätt med stor fin fest, mottagning eller med en opretentiös fest hemma med soppa och gott bröd. Eller så kan man bjuda in till temafest! Här är tre temafestidéer som jag tycker passar till en 40-årsfest!

3 roliga temafester till 40-årsfest

70-talsfest

Fyller du 40 är du född på 70-talet. Ordna med 70-talsfest! 70-talet var den stora discoeran. Tänk John Travolta och ABBA. Dekorationerna går i storblommigt och gärna orange och brunt. Discokula i taket är ett måste. Servera räkfylld avocado, paj och konserverade päron i ugn med after-eight till kalla klassiska drinkar som en San Francisco. Gästerna ska naturligtvis uppmanas att klä sig tidstypiskt och ta fram de utsvängda byxorna. Manchesterkavajen och platåskorna, för att sedan dansa disco till härlig 70-talsmusik hela kvällen. Förgyll kvällen med ett 70-talsquiz och se vilka av gästerna som briljerar i 70-talskunskap – ett färdigt 70-talsquiz finns att ladda hem här!

Togaparty

1978 – för 40 år sedan – kom den numera kultförklarade filmen ”Deltagänget” (National Lampoon’s Animal House) med John Belushi, Donald Sutherland och Kevin Bacon i rollerna. I filmen finns ett berömt togaparty som gjorde denna temafest populär – även om just Deltagängets version av fest kanske är i ”festligaste” laget för de flesta.

Ett togaparty är en festklassiker som numera inte är så vanlig – den kan behöva en ”revival”! Förpassa hela sällskapet till romarrikets dekadenta dagar. Låt gästerna ligga på kuddar på golvet medan de dricker vin och äter druvor och plockmat från stora fat. Festens huvudperson bär så klart en lagerkrans och kanske en mantel över sin toga. Gästerna ska så klart uppmanas att bära toga, något som inte är allt för knepigt att åstadkomma med ett vitt lakan.

Här finns fler tips om hur man ordna Togaparty>>

40-årsfest tema Hollywood

Hollywood med glitter och glamour

Låt gästerna klä sig för röda mattan och ha party i Hollywoodstil. Det behövs silkiga klänningar, fjäderboor, smokingar och dry martinis. Servera små fina snittar, krustader med lax eller löjrom och diverse gott spetsat på tandpetare så som en cocktailtomat och en bit mozarella, en bit avokado med en stor kräftstjärt och ostkuber med oliver. Vill man låta gästerna göra en särskild insats ger man varje gäst en klassisk film som de ska spela upp en scen ut under kvällen (det behöver inte vara ordagranna citat – ju mer fantasi desto bättre!) och så handlar det om för övriga gäster att gissa filmen.  Ett filmmusikquiz är också perfekt underhållning som ger den rätta stämningen! Ett färdigt filmmusikquiz finns att ladda hem här>>

Fler tips till 40-årsfest finns här>>

Sending
User Review
4.79 (14 votes)