8 små festliga tips till barnkalas

tips till barnkalas

Läskande melonglass till sommaren

Skär vattenmelon i trekanter med skalet kvar. Stick in en glasspinne i melonbiten. Lägg bitarna i frysen och servera helt naturligt, supermumsig melonglass!

Bål

Ett gott bål är lite mer festligt – och lite mindre sött – än att bara servera läsk. Blanda t.ex smaksatt mineralvatten / Loka Crusch med juice och kanske också någon läsk, välj smaker som hör ihop, och lägg i fruktbitar och massvis med is!  Ett bål kan man ofta på ett ganska kul sätt anpassa efter ett tema på kalaset, till Halloweenfesten gör man det orangefärgat med “fladdermuslortar” i (blåbär) till poolpartyt gör man det knallblått och låter en gummianka ta en simtur.

Fruktspett

Frukt i bitar uppträdda på trägrillspett är en jättegod efterrätt och lite festlig om man inte vill ha tårta eller servera glass. Det kan också vara en bra ”mellanrätt” om man har mycket lekar och barnen behöver lite energi halvvägs, eller som innehåll på en buffé.

Bjud på välkomstdrink!

För de lite äldre barnen – och om man inte är så många, gör fina drinkar att bjuda på. Blanda som bål men servera t.ex. i (billiga) champagneglas med fruktskiva (och kanske en godisbit) på kanten, sugrör och paraplyer.

Här finns 8 kul tips på hur du gör extra roliga drinkar till barnen>>

Smoothie

Att bjuda på en god fruktsmoothie på barnkalas är festligt, gott och lite mindre sött. Servera i fina glas med sugrör och frukt!

Glasstårta

Gör en glasstårta! Med 0,5 liters glassblock kan man enkelt bygga nästan vad som helst i glass – bara man är snabb! Det är viktigt att glassen inte smälter för mycket under tiden, då blir det gärna snett och vint om man fryser om det. Eller så har man planen klar på förhand och gör tårtan snabbt, precis innan servering.

Här finns fler glasstips – 5 sätt att servera glass på barnkalas>>

Godisbuffé

Om du tror att barnen kan hantera det är en godisbuffé varje barns dröm – och en given succé på barnkalas! Duka fram en hel massa godsaker i fina skålar – men gör det fint – och inte så mycket! Blanda några skålar med utvalda godisbitar med t.ex chokladbollar, frukt i bitar, popcorn och ”cake pops” eller fint dekorerade cupcakes.

Godiskiosk

För de små barnen kan man istället göra en godiskiosk – och köpa godis som man gjorde när föräldrarna var små. Lägg upp lösgodis i olika skålar och ha små godispåsar till hands. Alla barn får ”köpa” sin godispåse och säga ”en av den, och en av den…”. Bestäm hur många bitar man får.

Läs mer om mat till barnkalas – här finns 10 tips på gott att servera>>

Sending
User Review
4.79 (14 votes)