Quiz till födelsedagsfest!

födelsedagsfest

Quiz med minnen till födelsedagsfesten – för den som fyller jämnt 2020!

Fyller du jämt 2020? Är det dags för en “nolla”? Ibland en lite ångestfylld upplevelse men mest roligt om man firar med dem man tycker om! Vi har uppdaterat och fräschat upp våra populära födelsedagsquiz för de jämna födelsedagarna för alla som fyller 30, 40, 50 eller 60 – 2020!

Quizen sträcker sig tillbaka under födelsedagsfirarens livstid och börjar med frågor om andra kändisar som föddes detta år. Sedan gör quizet nedslag i historien på olika årtal – men inte riktigt varje – förutom i 30-årsquizet där det finns en fråga per år. Frågorna är blandade och handlar om det som toppat nyheterna i Sverige och världen men också film, tv, musik, kultur och mycket mer. Vissa frågor kräver ett svar andra flera.

I varje quiz finns ett flertal frågor som innehåller musik. Musiken som hör till quizet finns på en färdig spellista på Spotify. Det går bra att använda ett gratis Spotify-konto för att spela upp spellistan till quizet.

Födelsedagsquizen har alla en fin design som fokusera på årtalet födelsedagsfiraren är född. I quizen ingår frågor, svarsformulär och facit. När man beställer ett quiz får man en länk till filen skickad till sig direkt med e-mail, laddar ner filen och kan sedan skriva ut så många svarsformulär som man behöver – så quizen passar både till den lilla och stora födelsedagsfesten!

Läs mer och ladda hem våra födelsedagsquiz här:

30 år av minnen>>

40 år av minnen>>

50 år av minnen>>

60 år av minnen>>

frågesport födelsedagsfest

Musikquiz till födelsedagsfest

Oavsett vilken födelsedag man firar finns också det ultimata musikquizet med 23 låtar som alla har med födelsedagsfirande att göra och roliga, fyndiga följdfrågor som sätter kunskaper av allehanda slag på prov!

Musikquizet är mycket blandat – här finns något för alla, från Rihanna och Darin till Stevie Wonder och Beatles – både mormor och barnbarnen kan svara på något!

Efter varje låt finns en fyndig följdfråga som har med födelsedagsfirande att göra – här finns frågor om allt från tårtkunskap till film och litteratur!

Läs mer om vårt musikquiz till födelsedagen här>>

musikquiz till födelsedagsfest

Bordsplaceringslek till födelsedagsfesten

En bordsplaceringslek är en kul inledning på festen och bra på många sätt, den placerar inte bara gästerna på rätt ställe vid bordet utan gör också att gästerna får mingla och lära känna varandra – en bra “isbrytare” – om alla gästerna inte känner varandra. Vår bordsplaceringslek till födelsedagsfesten innehåller årtal och händelser som ska paras ihop – ett bra tema när tillfället men firar handlar just om åren som går.

Bordsplaceringsleken är för upp till 28 par, dvs 56 gäster.

Läs mer och ladda hem bordsplaceringsleken här>>

bordsplaceringslek till födelsedagsfest

Tipspromenader till födelsedagsfest

För den som hellre vill fira med en klassisk – men riktigt fyndig – tipspromenad finns våra roliga och lite annorlunda tipspromenader som fokuserar på talet för dagen. I tipspromenaden till 50-årsfesten handlar alla frågor om något med talet 50, i tipspromenaden till 60-årsfesten om talet 60 osv.

En tipspromenad till födelsedagsfesten är en bra idé om man t.ex håller fest på ett särskilt ställe och vill visa gästerna lite av omgivningarna och om man som värd / värdinna behöver lite tid för att fixa det praktiska som att duka eller duka av – så är det perfekt att skicka iväg gästerna på en tipspromenad en liten stund.

tipspromenad till födelsedagsfest

Här hittar du våra tipspromenader till födelsedagsfesten:

Fira 30 – tipspromenad till 30-årsfesten>>

Fira 40 – tipspromenad till 40-årsfesten>>

Fira 50 – tipspromenad till 50-årsfesten>>

Fira 60 – tipspromenad till 60-årsfesten>>

Fira 70 – tipspromenad till 70-årsfesten>>

Fler tips till 30-årsfesten, 40-årsfesten, 50-årsfesten och 60-årsfesten hittar du under “livets stora fester” i menyn ovan!

Sending
User Review
5 (2 votes)