När ska man bjuda in till barnkalas?
Bjud in i god tid innan barnkalaset om du vill att så många som möjligt ska kunna komma. Barnen blir ofta inbjudna på en massa kalas, så för att det inte ska krocka med andra, tex i klassen, var ute i god tid! Det brukar vara vanligast att kalasinbjudningarna dimper ner 2-3 veckor innan kalaset och att man ber gästerna berätta om de kommer några dagar innan kalasdagen.
Hur ska man skicka inbjudan till barnkalas?
Roligast tycker nog barnen det är att få ett brev i brevlåda, de är ju inte så vanliga nu för tiden. Särskilt de små är fascinerade av att få se sitt namn på ett kuvert. Många delar också ut kalasinbjudningarna. Bor alla kompisar i klassen i närheten kan man cykla runt och dela ut dem i brevlådan eller ringa på och lämna. Om man bjuder alla i gruppen / klassen brukar det vara ok på de flesta förskolor och skolor att dela ut inbjudningskort i skolan – men kolla alltid först med pedagogerna. Bjuder man inte alla bör man sköta inbjudningarna utanför skolan så att inte någon som inte blir bjuden känner sig utanför och blir ledsen. Man kan också skicka inbjudan till barnkalaset med e-mail eller sms – det blir lite mindre “direkt” till barnet men ibland är det en mycket praktisk lösning om man t.ex inte har alla barns adress eller om tiden är knapp.
Vad ska det stå på inbjudningskortet?
Köp inbjudningskortet färdigt, gör själv eller låt födelsedagsbarnet rita.Budskapet brukar gå fram oavsett hur inbjudan ser ut – men ett fint inbjudningskort är så klart kul! Har man ett temakalas vill man kanske att inbjudningskortet ska avspegla detta och höja förväntningarna. Till piratkalaset skickar man ett inbjudningskort med pirater på – eller gör en skattkarta med inbjudan på som rullas ihop och knyts ihop med ett band.
Följande information är viktig att få med på inbjudan:
- Vem som är bjuden och vem som bjuder.
- När det är kalas – Datum och tid, gärna både när kalaset börjar och när det slutar
- Var det är kalas – Adress, ev vägbeskrivning, portkod etc.
- Vad man bjuder på. Berätta gärna om det blir mat eller fika, eller både och. Då blir det lättare för föräldrarna att planera.
- Särskild information om var man ska vara och vad man ska göra t.ex om barnen gärna får klä ut sig eller behöver ta med sig något särskilt, och om varma kläder behövs. Skriv “Är det fint väder har vi vattenkrig i trädgården, ta med badkläder och handduk” eller “Vi är ute hela kalaset, så kläder efter väder”.
- OSA. Skriv datum och till vem och telefonnummer / email etc till den som gärna vill veta om man kommer eller inte
3 sätt att göra egna inbjudningar till barnkalaset
Snygga, redigerbara inbjudningskort till barnkalas med skattjakt
Till alla grapevines skattjakter finns det fina inbjudningskort i word – som man enkelt och smidigt redigerar själv. Inbjudningskorten ingår i produkterna – men vill du börja med en inbjudan finns de också att ladda ner direkt!
Här hittar du inbjudningskort till kalas med skattjakt!>>
Gör inbjudningskort med mallar på webben – snabbt och supersmidigt!
Gör snabbt, enkelt och gratis fina inbjudningskort till barnkalas! Välj mellan en massa olika kort, skriv din egen text och få direkt en fil att skriva ut.
Här fixar du kalasinbjudningarna>>
Inbjudningskort till barnkalas i app med svar
I grapevines inbjudningsapp gör du fina inbjudningar med bild och text och skickar genom dina sociala kanaler. I appen finns massvis med fina bilder att välja bland som passar allt från djungelkalaset till de små till mysteriekalas, pyjamasparty, filmkväll eller bowling och mycket mer – om du inte istället vill ladda upp en egen bild på födelsedagsbarnet!
De som får inbjudan svarar direkt i telefonen och du kan superenkelt hålla reda på vem som kommer på kalaset! Appen är gratis att ladda ner och använda.