Jullekar för barnen

jullekar för barnen

Till barnens julfest med klassen eller idrottsföreningen, till barnkalas i december men också till familjens och släktens julfirande behövs det roliga jullekar – inte minst om väntan på tomten blir för lång för släktens alla barn!

5 roliga jullekar för barnen

Juljakt i mobilen

Låt barnen springa av sig – och kanske hela familjen gå ner julmaten med en rolig mobilskattjakt! I Juljakten följer man en karta i mobilen, och vid varje kartnål ska man lösa en klurig julgåta. Upp till 10 lag kan tävla mot varandra – perfekt för att få ut hela familjen och röra på sig.

Tomtarnas julmysterium

En buskul skattjakt där barnen måste hjälpa nissarna att hitta det magiska stoftet som gör att tomtens renar kan flyga. Utan det hinner han omöjligt till alla barn på julafton! Allt i skattjakten är färdigt med ledtrådar för både ut och inne och kluriga gåtor att lösa. Finns i två svårighetsnivåer, för 4-6 år och ca. 7-10 år.

jullekar för barnrn

Julklappsjakten

En julig och extra kul tipspromenad men utan 1-X-2. Sätt upp de fina frågorna och låt barnen svara, för varje fråga får de fram en bokstav som ska bilda ett lösenord. Finns för yngre barn och för barn från ca. 7 år.

Barnens julsångsquiz

Ett mysigt quiz för barnen där man spelar julsånger och sjunger med och sedan svarar på följdfrågor på ett stort fint svarsblad. Passar de lite yngre, från 3-8 år.

Jullåtsquiz

Ett jullåtsquiz tänkt för lite äldre barn och ungdomar i åldern ca. 11-15 år. 13 jullåtar spelas från en färdig spellista och så ställs kluriga följdfrågor. Allt är färdigt! Frågor, svarsformulär och facit.

Det finns en hel del klassiska jullekar, många med gamla anor, inte minst ringlekar som man också kan leka med barnen till jul. 10 klassiska jullekar som paketlekar, sätta knorren på grisen och pepparkakspjätt  finns det att läsa om här>>

Här hittar du tips på jullekar för vuxna>>

 

 

Sending
User Review
4.69 (13 votes)