Så fixar du enkelt Bäst i test på fest!

bäst i test lekar

Efter många säsonger har tv-programmet “Bäst i test” gjort succé som trams- och underhållningsprogram, inte minst som fredagsmys hos barnfamiljerna. Och visst är det härligt när hela familjen kan enas om att titta på samma program istället för att var och en har sin egen skärm!

Programmet hade premiär i mars 2017 och har sedan dess gjorts i fem säsonger med Babben Larsson och David Sundin som programledare och stora delar av den svenska komikereliten har varit med som panel eller gäster. Programmet har brittisk förlaga, Taskmaster, som skapades av komikern Alex Horne 2015.

Och visst sitter man där i tv-soffan, skrattar åt feltänk och mer eller mindre fantasirika sätt att klara de olika testerna, och funderar på hur man själv hade tänkt och hur man hade klarat det om man själv skulle utföra Bäst i test tester…?

Egna Bäst i test lekar

Att göra egna Bäst i test lekar har blivit populärt, både för barn och vuxna, och det är ju så klart bara att använda sin fantasi och hitta på kluriga Bäst i test utmaningar som passar för de som ska leka. Men det är inte alltid så lätt att få till upplägget om man vill tävla i tester när man inte kan spela in och spela upp testerna. Att alla utför Bäst i test uppdrag utan att andra ser på är ju kanske inte det roligaste, och att spela in och redigera är kanske överkurs i de flesta sammanhang. Så hur gör man då om man vill göra Bäst i test lekar hemma?

Testat & klart! Färdiga Bäst i test uppdrag!

Vi har gjort en egen festlek med tester som vi kallar Testat & klart! – för det är ju just det det är! Där har vi gjort det hela som en lagtävling med färdiga tester som påminner om en del om Bäst i test tester men här tävlar man i lag med ett upplägg som gör att alla kan delta – både barn, ungdomar och vuxna.

I Testat & Klart! får man 22 fina färdiga brev med tester, tydliga instruktioner och testbeskrivningar. 15 av testerna är kortare och görs av alla lagen parallellt, och 7 uppdrag är lite längre och ska göras av varje lag var för sig, utan att man ser varandra, för här kan det handla om att tänka lite utanför boxen. De två olika typerna av tester kan sedan kombineras som man vill och längden och svårighetsnivån på det hela kan anpassas beroende på vilka tester man väljer, så att leken kan passa både barn, ungdomar och vuxna – eller alla tillsammans i blandade lag.

Testat & Klart! är gjort så att lagen löser testerna tillsammans eller så är alla deltagare med och tävlar, och vinnaren tar hem poäng till sitt lag. På så sätt kan även yngre barn vara med och göra testerna och tävla tillsammans med äldre barn och vuxna.

Bäst i test lekar

Festlek med för nästan alla tillfällen!

Festleken Testat & Klart! passar i en hel massa sammanhang. På klassfesten, på barnkalaset eller på företagseventet. Den passar också bra på familjefesten och släktkalaset eftersom olika åldrar med fördel kan delta tillsammans. Kanske ska midsommarfirandets klassiska säckhoppning i år bytas ut mot kluriga tester!

Festleken Testat & klart! beställer du på nätet, laddar hem och skriver ut. Sedan är det bara att vika ihop breven och klistra det fina Testat & Klart!-sigillet på och leka loss! Lite småsaker behövs för att genomföra testerna – men det mesta har du hemma.

Läs mer och beställ festleken Testat & Klart! här>>

Sending
User Review
3.71 (41 votes)