Kul festlek: Mingla och quizza!

tipspromenad, quiz

Ibland vill man ha en festlek som tar lite lagom uppmärksamhet och som låter gästerna umgås och samtidigt som man får lite lättsam underhållning. En festlek kan också vara ett sätt för gäster som inte känner varandra sedan tidigare att få anledning att prata och lära känna varandra. En festlek kan ju vara allt från en enkel bordsplaceringslek till säckhoppning – men ibland är just de lite mer ”sofistikerade” festlekarna att föredra, särskilt om gästerna klätt upp sig.

Då är ett mingelquiz rätt festlek!

Ett mingelquiz består av flera frågeblad med några olika frågor på varje. Trevligast blir det om varje blad har ett tema och också lite kul kuriosa – och sedan ställs blandade frågor så att alla gäster ska kunna bidra med något. Frågebladen sätter man sedan upp, delar in gästerna i par eller lag, ger dem svarsformulär och låter dem helt enkelt gå från fråga till fråga, läsa, diskutera och skriva ner svar.

Ett mingelquiz kan man till exempel göra inomhus, hemma, i en festlokal eller på kontoret i samband med en välkomstdrink. Då ”bryter man isen” och gästerna får något att sysselsätta sig med när de anländer. Perfekt om folk droppar in lite eftersom. Om det finns gäster som inte känner varandra, blanda dem i par eller lag!

Man kan också använda ett mingelquiz för ett avbrott på festen, t.ex. om man ska duka av eller flytta om efter middagen kan det vara ett bra sätt att ”flytta” på alla gäster – och ge dem en trevlig sysselsättning medan värdarna fixar det praktiska.

Ett mingelquiz kan man också använda utomhus – som en tipspromenad men mycket trevligare! Bra om man tycker att gästerna behöver sträcka på benen eller om man på ett kul sätt vill förflytta en grupp från ett ställe till ett annat.

Ett mingelquiz kan också användas i lite andra sammanhang än bara på festen – det kan vara en kul, enkel och lättsam paus till exempel på konferensen. Sätt upp frågor inomhus eller utomhus och ta en lättsam paus och bensträckare!

Ett mingelquiz funkar bra för ett mindre antal gäster men funkar också väldigt bra om man är många på festen. Många festlekar kan bli komplicerade att genomföra om man är många, eller ta för mycket tid. Ett mingelquiz, där frågorna inte behöver lösas i ordning och själva genomförandet görs utan för mycket uppstyrning – och kombineras med trevligt mingel – gör att ett mingelquiz passar även om man är riktigt många på festen!

Färdiga mingelquiz:

Gör ett eget mingelquiz – det är kul! Eller, om tiden och fantasin tryter, klicka hem ett färdigt quiz med frågor, svarsformulär och facit. Du skriver ut så många svarsformulär som behövs!

Jorden runt

Ett mingelquiz som tar gästerna till 14 destinationer jorden runt. För varje resmål ställs några olika, blandade frågor, inte bara om geografi utan också om mat, kultur, film, musik och mycket mer! Det finns något för alla! Läs mer här>>

Halloween!

Ett mingelquiz med halloweentema! Läcker design med tio frågesidor att sätta upp. Varje sida har ett tema så som varulvar, häxor, pumpor och annat som har med Halloween att göra. För varje tema finns några olika, blandade frågor att besvara! Perfekt till halloweenfest eller höstmiddag! Läs mer här>>

Tipspromenad som räddar festen läs allt om det här.

Sending
User Review
4.73 (11 votes)