Det är ju inte bara barnen som ska få ha kul! Halloween, höstmys och lite vålnader och vampyrer är ju ett festtema som passar oss vuxna minst lite bra! Halloween är ett utmärkt tillfälle att få busa lite och kanske släppa fram sin verkliga personlighet när man sätter på sig häxhatten!

För att förstärka Halloweenkänslan så ska man så klart ha en ruskigt rolig festlek! Till Halloween vill man gärna ha festlekar som man kan göra inomhus med släkt och vänner, ingen brukar vara jättesugen att ge sig ut i mörkret och hoppa säck, så festlekarna får gärna vara av det lite mer sofistikerade slaget – men så klart med mysrysigt tema.

Festlekar med Halloweentema och mordgåtor passar förresten även för höstmiddagen, man behöver ju inte ställa till med stor Halloweenfest för att ha lite halloweenmys. Bjud några vänner på middag, bjud på en mustig gryta och kanske även ett mord på menyn!

Här kommer några utvalda festlekar som man antingen kan använda för inspiration för att göra sin egen – eller bara klicka hem en färdig lek om tiden eller fantasin tryter.

halloweenfest vuxna

Ruskigt roliga festlekar för Halloweenfest för vuxna

Vill man inleda sin fest eller middag med en kul lek och verkligen maxa Halloweenstämningen så kan man välja en festlek med sju stationer att sprida ut hemma eller festlokalen. Varje station har en ett tema och gästerna ska tävla i allt från låtintron och halloweenkunskap till provsmakning av drinkar! Fler idéer och uppslag på festlekar finns här.

Vill man istället ha en festlek där allt blir lite mindre uppstyrt kan man välja ett mingelquiz där gästerna helt enkelt minglar runt och svarar på frågor. Det här är en trevlig inledning på en fest, den kan fungera bra som “isbrytare” om man blandar gäster som inte känner varandra och den sätter temat för kvällen på ett trevligt sätt utan att ta för mycket “uppmärksamhet”. Den funkar bra på drop-in och i samband med välkomstdrink medan alla gäster anländer, den är också en bra paus på t.ex konferens eller kick-off på jobbet. Mingelquiz Halloween sätter så klart Halloween-kunskaperna på prov med 10 temafrågor.

Halloweenquiz

Vill man istället ha en festlek vid bordet passar det ju perfekt med ett quiz. Ett quiz kan man med fördel dela upp under kvällen och ta några frågor före och efter middagen och mellan rätterna. Man kan också avrunda efter middagen med en mysig quizstund till kaffet! Testa dina gästerna Halloweenkunskaper i ett Halloweenquiz med 26 frågor om allt som kan förknippas med Halloween eller välj ett quiz med mer stämningsskapande musik. Halloweenmusikquizet är uppbyggt kring 23 låtar men sätter inte bara musikkunskaperna på prov utan till varje låt hör också fyndiga följdfrågor som kräver blandade kunskaper – så att alla kan svara på något!

mordmysterium

Lös en mordgåta!

Mordmysterier hör så klart Halloween till! Har man en middag eller fest där alla får vara med och lösa en mordgåta, finns det varianter som är enkla att arrangera och där det inte krävs så stora insatser av gästerna. Alla får bakgrundsinformation sedan läser man helt enkelt upp avsnitt av mordgåtan under kvällen och till sist ska alla försöka svara på frågan vem som är mördaren!

Mordet på pensionat Geisthof är en mordgåta som passar perfekt till Halloween – det utspelar sig på ett ödsligt pensionat uppe i bergen (tänk Transylvanien), stormen rasar, skogen är full av blodsugande fladdermöss och den skräckinjagande butlern Gravenstein har mystiska saker för sig i källaren…

Lagom till halloween 2019 kommer en ny mordgåta: Halloweenmordet på Haunted House – familjen samlas för att hedra ettårsminnet av den berömda skräckförfattarens död i hennes hemsökta hus. Men det blir allt annat än en stilla dag av fina minnen…

Man kan också gå “all-in” och ordna en egen mordmiddag där alla gäster är med och spelar roller, här krävs det lite förberedelser av gästerna – man ska läsa in sig på rollen och klä sig därefter. Belöningen för jobbet är en vansinnigt rolig kväll där intrigerna tätnar, någon blir mördad och någon av de närvarande gästerna är en mördare! Frågan är bara vem…

Den här typen av mordmysterier finns för olika antal personer. Mord på menyn är för 6-8 personer, Teatermordet för 11-15 personer och Teodor Toloffs testamente kan man spela om man är 10-15 personer.

Ska barnen också få ha Halloweenfest? Så klart! Här finns en hel massa inspiration och färdiga lekar till barnens Halloweenfest – skattjakter, escape games och mysterier! >>

Sending
User Review
4.75 (12 votes)