3 festlekar till kräftskivan

festlekar kräftskiva

En kräftskiva hör augusti till! Duka upp till kräftfest i trädgården och njut av de små, röda dillkokta läckerheterna! Här hittar du 10 tips och idéer för en riktigt lyckad kräftskiva.

Även kräftskivan blir lite roligare med en kul festlek! Här finns tre färdiga festlekar särskilt för kräftskivan – och som förhöjer och förstärker stämningen!

Tipspromenad till kräftskivan

En tipspromenad är perfekt om man vill att gästerna ska få röra lite på sig, eller bara mingla i trädgården. En tipspromenad är också bra om värd och värdinna har lite att fixa med. Men kanske ska slutföra dukningen när gästerna kommer, om man har knytis, eller ska duka av och fixa kaffe och dessert – då är det perfekt att låta gästerna roa sig en stund på egen hand.

Här finns en tipspromenad särskilt för kräftskivan>>

tipspromenad till kräftskiva

Festlek för kräftfesten

Det här är en festlek med stationer som man sprider ut där man är, hemma, i trädgården eller i en lokal. Dela in gästerna i lag och låt dem sedan gå runt och lösa de nio olika utmaningarna. En del av utmaningarna är mer praktiska medan andra handlar om kluriga frågor – allt i kräftans tecken!

Festlek för kräftskivan – läs mer>>

festlek kräftskiva

Quiz för kräftskivan

Ett quiz är alltid kul – det här quizet har 20 färdiga frågor som tillsammans kräver 35 svar. Kräftquizet handlar så klart om allt som du kan förknippa med kräftor och kräftskiva! Nio frågor innehåller musik som finns på en färdig Spotify-spellista. Det är en trevlig idé att dela upp ett quiz under kvällen så att man låter de som sitter bredvid varandra tävlar tillsammans och så tar man några frågor åt gången och låter quizet gå som en kräftröd tråd genom kvällen.

Ladda hem och skriv ut quizet till kräftskivan här>>

quiz till kräftskiva

Fler roliga festlekar för vuxna utomhus hittar du här>>

Till kräftskivan ska man ju också sjunga! Vi bjuder både på sångblad som blir fina underlägg till varje plats på kräftskivan och fina sånghäften. Både och kan du ladda hem och skriva ut gratis med en rabattkod!

Ladda hem och skriv ut sångblad till kräftskivan här>>

Ladda hem och skriv ut sånghäfte till kräftskivan här>>

Sending
User Review
4.4 (5 votes)