Festlekar till nyårsfest

nyårsfest

Nyårsfesten är årets kanske festligaste fest – och dessutom en ganska lång sådan eftersom ingen gäst går hem innan tolvslaget! Då är det viktigt att festen är rolig hela vägen fram till tolv, det får inte bli en långrandig väntan på det nya året. Istället vill man ju fira ut det gamla med buller och bong! Då är det en rolig festlek man behöver för att förgylla kvällen!

6 roliga festlekar till nyårsfest

Årets nyårsquiz

Ett nyårsquiz om året som gått är den självklara festleken en nyårsafton! Det blir ju inte bara en rolig frågesport utan också en tillbakablick på årets som gått. Att göra ett nyårsquiz själv är ganska tidskrävande om man vill att det ska ge en tillbakablick över hela året och vara underhållande.

grapevine.nu gör varje år ett nyårsquiz som blivit tradition hos många. I quizet får du färdiga frågor samlade under roliga rubriker, fina svarsformulär och en färdig Spotify-spellista till musikfrågorna. Quizet kan med fördel delas upp under kvällen så att man tar några frågor mellan de olika rätterna under nyårsmiddagen.

Här laddar du hem det färdiga nyårsquizet>>

nyårsquiz 2021

Festlek: Nyårsfest!

En kul lagtävling med stationer – perfekt att köra före eller efter nyårsmiddagen. Skapa åtta “stationer” i hemmet med hjälp av de färdiga utmaningslapparna. De har alla ett tema och sätter kunskaper av olika slag på prov, men innehåller också en del praktiska moment. Det ska tävlas i discipliner som nyårskunskap, ordlek, champagnedrinkar, årtals- och filmkunskap, vett & etikett och matlagningskunskaper – allt med massvis med nyårsstämning!

Här laddar du hem den färdiga festleken till nyårsfesten>>

Nyårsquiz med massvis med nyårsstämning

Fira nyår med ett riktigt underhållande quiz i väntan på tolvslaget! Quizet har 23 frågor om allt som har med nyår och nyårsfirande att göra – fyndigt och kul med blandade frågor som passar alla! 11 frågor innehåller en eller flera musikfrågor, låtarna som ska spela finns på en färdig Spotify-spellista (det går bra att använda ett gratis konto). Alla frågor i quizet handlar på något fyndigt sätt om nyår och nyårsfirandet – en garanterad stämningshöjare!

Läs mer och beställ nyårsquizet här>>

Nyårsmiddag med mord!

En mordgåta är också perfekt underhållning till nyårsmiddagen! Antingen väljer man en enklare mordgåta som kräver lite mindre insats av gästerna, det enda de behöver göra är att använda “de små grå cellerna” eller så gör man “all-in” och ger alla gäster en roll de ska spela under kvällen!

Av det enklare slaget finns “En livsfarlig jul” som utspelar sig i jul- och nyårstid, “Mordet på Mystery Manor” som utspelar sig i elegant miljö på ett slott eller “Maffiamordet” som passar utmärkt om man vill göra ett tema av det hal och låta gästerna klä sig som under förbudstiden och bjuda på italienskt!

För de som vill spela roller finns “Mord på menyn” för den lite mindre nyårsmiddagen med 6-8 personer och “Teatermordet” eller “Teodor Toloffs Testamente” om man är fler.

Läs om alla mordgåtor från grapevine.nu här>>

Musikquiz

Musik är alltid trevligt! Och festligt så klart! Ett musikquiz passar så klart också perfekt till nyårsfesten! Till den lite festligare stämningen kan det passa med musikalmusik – då finns musikquizet “I love musicals!”. Vill man låta gästerna med musikens hjälp ge sig ut på en jordenrunt-resa finns ett kul musikquiz med riktigt fyndiga frågor som heter “Jorden runt”. Ett musikquiz som blickar bakåt på ett kul sätt är ett musikquiz med tv-serie intron, det brukar kunna framkalla mycket kul minnen och en del skratt när gästerna får avslöja vad de egentligen tittat på…

Temafest-quiz

När vi byter år passar det ju bra att blicka bakåt – då kan en temafest med årtionde-tema passa bra – här finns festtipsen! Ska du ha 20-talsfest, 50-talsfest, 70-talsfest, 80-talsfest eller 90-talsfest ska ju så klart quizet för kvällen handla om just det årtiondet! Här finns färdiga roliga quiz till 70-talsfest, 80-talsfest och 90-talsfest!

Nyårsfesten är årets festligaste – här hittar du fler tips inför nyårsfesten>>

Sending
User Review
4.11 (19 votes)