Påsklekar & äggjakter

påsklekar

Till påsk, när det spritter av vårkänslor i kroppen, ska det lekas påsklekar! Att leka ägglekar som äggpickning och äggrullning är gamla påsktraditioner, liksom att ordna äggjakt för barnen. Men man kan ju också leka andra påsklekar som passar påskfirandet med familj, släkt och vänner.

Färdiga påsklekar för vuxna & hela familjen

Kul i påsk – påskfemkamp för hela familjen

Det här är en superkul femkamp för hela familjen! Blanda lag med barn, ungdomar och vuxna – det finns klara fördelar med att vara blandade lag! Man kan vara få eller många. Femkampen blandar in inslag som klassiska påsklekar och roliga inslag från TVs lekprogram till en unik och påskig femkamp. Man tävlar i grenar som påskcharader, sångremsor, påskharens tuffa tester, påsk-kändisar och så klart äggjakt. Lite enkel rekvisita – som ägg – behövs. Det här är en lek som räcker hela påsken (men som så klart kan kortas ner om man vill)!

Läs mer om påskens roligaste lek för familjen här>>

påsklekar familj

Laglek med stationer: Påskfest

Dela in dina gäster i lag och låt dem tävla i grenar som påskkunskap, äggpickning, påskfilm, påsken i toner, ägg, vilken är vårsången, äggstafett och äggmålning. Du får färdiga blad att placera ut i hemmet och/eller i trädgården om vädret tillåter. De färdiga stationerna placeras ut och lagen löser en uppgift i taget – och tävlar mot varandra i ägglekar! Det här är en lek där en del kluriga kunskapsbitar främst är för vuxna – men där barnen också kan vara med och leka när det kommer till ägglekar och annat “praktiskt”.

Läs mer om påskfestleken här>>

Mingelquiz: Påsk!

Ett mingelquiz är precis vad det låter som! Ett quiz som man löser samtidigt som man minglar – i en lokal, hemma, i trädgården eller längs en trevlig promenad – då lite som en tipspromenad men mycket roligare! En favorit bland de vuxnas påsklekar! De färdiga frågesidorna med tema sätter man upp och varje sida innehåller roliga, fyndiga och kluriga quizfrågor om allt som kan förknippas med påsk. Gästerna kan mingla runt med något gott att äta och dricka och lösa quizet på ett lättsamt sätt.

Läs mer och ladda hem mingelquizzet här>>

påsklekar vuxna

Påskquiz

Så klart kan man quizza om påsken – det här är en färdig frågesport om allt som kan förknippas med påsk. Frågorna är blandade och det finns även stämningsskapande musikfrågor med en färdig Spotify-spellista. Testa vännerna eller släktens påskkunskaper. Kul lek vid påskbordet!

Ladda hem påskquizet här>>

quiz påsk festlek

Påsktipspromenad

Det är lätt att det blir för mycket av det goda, både ägg och påskgodis när man firar påsk. Då är en promenad det som alla behöver. Roa dina gäster med en riktigt påskig tipspromenad. Gör själv eller ladda hem färdig!

Ladda hem och skriv ut grapevines färdiga påsktipspromenad här>>

Bordsplaceringslek till påskbordet!

Här hittar du en enkel och kul liten bordsplaceringslek som kan vara roliga att använda för att placera gästerna och familjen kring påskbordet. Leken kan du ladda hem gratis – här hittar du rabattkoden!

bordsplaceringslek

Påsklekar för barn: Äggjakt!

Barnens favorit bland påsklekar är så klart en äggjakt! En äggjakt kan man egentligen göra på många olika sätt – men det handlar så klart om att barnen i slutänden ska få godisägg! Här kan du läsa om vad en äggjakt är.

Men man kan ju låta barnen får kämpa lite för godiset genom att lösa gåtor och utmaningar – det blir roligare! Här finns några färdiga äggjakter som kräver lite mer innan man får sin belöning:

Äggjakten

I den här skattjakten får barnen ledtrådar som leder till olika ställen där de med hjälp av att lösa gåtor ska hitta hönan Agdas försvunna ägg som hennes busiga kycklingar gömt. När äggen är tillbaka i redet finns det också ett påskägg att hitta!

Läs mer och ladda hem Äggjakten för 4-6 år eller från 7 år>>

Påskharens knepiga äggjakt

Påskharens knepiga äggjakt är superenkel att fixa. Här är det en ledtråd som leder till ett gömställe där man hittar nästa ledtråd osv, tills barnen till slut hittar påskägget! Ledtrådarna är dock lite kluriga – påskharen har varit riktigt påhittig! Gömställens finns i varje hem och funkar såväl hemma som borta. Perfekt för att underhålla ett gäng barn på påskafton. Ta med som “gå-bort-present-aktivitet” tillsammans med fyllda påskägg om ni åker och hälsar på någon i påsk tillsammans med fyllda påskägg. Garanterat uppskattat!

Läs mer och ladda hem äggjakten med roliga ledtrådar här>>

Uppdrag: Äggjakt

Ska man ha barnkalas i påsktider eller vill bjuda släktens barn på en riktigt kul utmaning så finns en superrolig lek med utmaningar som också går i påskens tecken. 8 utmaningar – både tankenötter och utmaningar av det mer praktiska slaget ska lösas för att få fram en åttasiffrig kod som gör att man kan avslöja påskharens hemlighet! Den här leken passar för barn som fyllt 8 år.

Läs mer om Uppdrag: Äggjakt med roliga utmaningar>>

Äggjakt med karta och gåtor i mobilen

Påskens mest oväntade äggjakt går av stapeln efter karta i mobilen! En kartpositions syns i appen, väl där får man en “påskig” gåta att besvara innan man ser nästa kartposition – och så fortsätter det tills man når slutdestinationen. I den här äggjakten kan upp till 10 lag tävla mot varandra på tid. Den finns dessutom i olika svårighetsnivå. Välj mobiljakt efter barnens ålder – men frågorna är blandade så att även om man har yngre barn med kan alla hjälpas åt och svara på något. Efter ett dignande påskbord är det kanske dags för både barn och vuxna att röra på sig och tävla i en rolig äggjakt? Du arrangerar det hela och bestämmer var, när och hur långt!

Läs mer om äggjakterna i mobilen här>>

äggjakt
Sending
User Review
4.83 (6 votes)