Bästa festlekarna till midsommar

midsommar

Midsommarfesten är en av de fester på året som ska innehålla lekar. Kanske har det att göra med att vi ofta ses redan till lunch, eller att man börjar med ringlekar kring midsommarstången och sedan är det bara att fortsätta i samma anda. Eller så är det så enkelt att man blir lekfullare barfota än i snöslask. Hur som helst så blir midsommarfirandet roligare med roliga festlekar!

Hitta på lekarna själv – kombinera klassiska stafetter som tvåbensstafett och plocka-upp-äpple-ur-vattenhink-med-munnen eller ägg-på-sked med ett kul musikquiz eller andra roliga utmaningar. Anpassa så klart lekarna efter sällskapet, blanda barn och vuxna – de små barnen har sällan så roligt som när de vuxna är med och leker, och just på midsommar kan det vara tillåtet att också plåga tonåringarna med att se de pinsamma föräldrarna leka loss! Har man en lite elegantare tillställning för vuxna ska man kanske hoppa över säckhoppningen om gästerna klätt sig i finaste sommarklänningen och högklackat.

Om tiden eller fantasin tryter när midsommarlekarna ska planeras så finns det hjälp att få! Jag har valt ut de 5 färdiga festlekarna som jag tycker passar bäst till midsommarfirande. De kostar en liten slant, men sparar en hel massa tid, om man nu har fullt upp med att lägga in sill, rensa jordgubbar och binda kransar till barnen.

De 5 bästa festlekarna till midsommarfesten:

1. Festlek: Midsommarfest!
I den här festleken finns allt som behövs, den kombinerar både de roliga klassiska lekarna med kul quizfrågor, introtävling och provsmakningar. Allt är färdigt med stationer att sätta upp.

2. Sommarquiz
Som vanligt från grapevine ett riktigt kul och fyndigt quiz. Hade du sommarquizet förra året spelar det ingen roll, det är nya och även aktuella frågor från årets sommar. Nya och gamla sommarhits maxar sommarstämningen och gör att quizet blir lättsamt, kul och underhållande.

3. Musikquiz: Summertime!
Ett riktigt somrigt partyquiz med internationella sommarhits – bra om man har gäster som inte är uppväxta i Sverige och kan allt om midsommar och Tomas Ledin.

4. Mordmysterium: Mord vid Midsommar
Helmysigt mordmysterium som utspelar sig just på midsommarafton. Annorlunda och klurigt, passar bra framåt kvällen, då man kan köra de olika kapitlen medan man väntar på grillen, mellan rätterna och till jordgubbarna!

5. SingSong musiktävling: Sommar!
Underbart för alla som drömt om att vara med i sångprogram på tv – men liksom inte tillhör artisteliten. Nu får man sjunga ändå. Och eftersom det hela handlar mycket om sommarsånger och låtar vi kan, har man faktiskt en chans att briljera. Superkul och högljudd festlek!

Vill man göra något bara för barnen finns det också färdiga skattjakter med sommartema, både med mobil och utan. Här finns tips om de roligaste lekarna för barnens sommarfest.

Här kan du läsa mer om midsommarlekar för hela familjen.

NYTT TIPS!

Så fixar du enkelt Bäst i test på fest!

Sending
User Review
4.62 (13 votes)