Lös en mordgåta i den ljusa sommarnatten!

mordgåta midsommarlekar

“Morden i Midsomer” har blivit sommartradition, först “Allsång på Skansen” följt av den där säregna signaturmelodin och sedan begås det nya statistiskt osannolika mord i det fiktiva engelska grevskapet “Midsomer”. Men så blir det inte sommaren 2019! Inspelningen av seriens tjugoförsta säsong började först i mars och produktionen är inte färdigt, så istället får vi i sommar se en annan deckare på tisdagar efter Sanna Nielsen med gäster sjungit klart.

Så då är det kanske läge att istället lösa sin alldeles egen mordgåta! “Mord vid Midsommar” anspelar så klart på titeln till TV-serien och är också en “mys-deckare” i samma anda, men den utspelar sig också på självaste svenska midsommarafton!

Alla kan vara med och lösa mordgåtan!

“Mord vid Midsommar” är en enkelt genomförbar mordgåta som inte kräver skådespelarinsatser eller utklädning. Istället är alla deltagare detektiver och får höra en kortfattad mordgåta i fyra kapitel och ska med logik och slutledningsförmåga lista ut detaljer om ett mord som begås!

Familjen Pamp firar midsommar i sin sommarvilla “Sommarro” på Midsommarudde – det blir ett firande fullt av intriger, kärlek, svek och mysterier – är det ett spöke som visar sig i den ljusa sommarnatten?

Mordgåtan beställer du och laddar hem, sedan skriver du ut så mycket du behöver. Kapitlen med historien och lösningen till den som ska vara uppläsare. En del rekvisita som gästerna ska studera, och ett litet häfte med persongalleri till gästerna. Vi rekommenderar att man delar upp mordgåtan och läser upp kapitlen vid några olika tillfällen under kvällen.

Kan du och dina gäster lösa “Mord vid midsommar”?

Läs mer och ladda hem mordgåtan här>>

midsommarlekar

Här hittar du fler roliga festlekar till midsommar och sommarens fester>>

Här kan du läsa mer om mordgåtor och mordmysterier>>

Sending
User Review
5 (3 votes)