Roliga lekar för barnens sommarfest!

lekar för barn utomhus

Just nu är vi många som ska ordna sammankomster av olika slag, det är avslutningar för barnen på olika aktiviteter, i förskola och skola, det är kalas och fester. Samtidigt är det ofta en hektisk period för alla barnfamiljer – då kan det vara en utmärkt idé att ta lite hjälp med lekarna och ladda hem färdiga aktivitet för barnens sommarfester!

Sommarmysteriet

(4-6 år och 7-10 år)
En skattjakt som är bäst till de yngre barnen. Somriga gåtor ska lösas i jakten på Kapten Kroks guldmynt. Gör den med ledtrådarna som ingår eller rita en enkel karta till barnen och placera ut gåtor och utmaningar. Har du många barn, dela upp dem i mindre grupper, med en vuxen lekledare i varje. Läs mer och ladda hem>>

barnkalas sommar

Undervattensmysteriet

(4-6 år och 7-10 år)
Till strandfest eller poolparty i sommar passar Undervattensmysteriet finfint! Här ska gåtor lösas i Nemos och en lilla sjöjungfruns värld!
Läs mer och ladda hem>>

skattjakt

Mobilskattjakt: Sommar

(Blandade åldrar, 6-12 år)
Det här är en mobilskattjakt som funkar bra om du har barn i blandade åldrar, här kan de äldre hjälpa de yngre och alla kan vara med. Barnen delas upp i lag, följer en karta i mobilen och svarar på somriga frågor för att komma vidare. Också perfekt tex för att roa alla släktens barn under ett midsommarfirande – medan de vuxna löser årets sommarquiz!
Läs mer och ladda hem>>

lekar sommaravsluning

Sommarjakten

(7-11 år)
Bra aktivitet för många barn – en lite roligare tipspromenad med somriga frågor där man med de bokstäver svaren på varje fråga ger ska komma fram till en mening. Mycket enkel att organisera och passar bra till stora barngrupper!
Läs mer och ladda hem>>

tipspromenad för barn

Poängjakt

(8-12 år)
Jättekul och fartfylld aktivitet som är superenkel att organisera i stort sett var som helst. På begränsad tid tävlar lag om att samla så många poäng som möjligt genom att välja och lösa så många av de 50 uppgifterna som möjligt. Här gäller det att vara strategisk och samarbeta!
Läs mer och ladda hem>>

poängjakt barn

Uppdrag: Skattjakt

(8-12 år)
Kul utomhusskattjakt med 8 uppdrag som är både kluriga och praktiska. Barnen ska räkna och lösa chiffer och gåtor, men också lägga pussel, springa med vatten, leta efter ledtrådar, följa banor och smälla ballonger. Kan göras för ett gäng barn men funkar också mycket bra för en stor barngrupp som delas upp i lag.
Läs mer och ladda hem här>>

Mobilskattjakt: TOP SECRET

(från 10 år)
Cool mobilskattjakt med hemlig agent-tema. Här är barnen agenter som får ledtrådar, både i mobilen och i hemliga kuvert. Uppdraget är att stoppa den legendariska mästertjuvens nästa kupp och lista ut hens identitet – kul och klurigt även för de lite äldre barnen / ungdomarna. Upp till 10 lag kan tävla mot varandra på tid.
Läs mer och ladda hem>>

Mobilskattjakt med egna frågor

För den som vill lägga ner lite tid kan man göra en alldeles egen mobilskattjakt – med egna frågor! Barnen eller de vuxna för den delen – eller både och följer en karta i mobilen och svarar på frågor. Du hittar själv på frågor och laddar upp bilder. Kul om man vill göra något riktigt personligt – tex frågor åren tillsammans för klassen som ska splittras eller om året som gått på fotbollsklubben. 

Läs mer och gör din egen mobilskattjakt>>

mobilskattjakt

Mer roliga lekar för barnen!

Vill man bara ha en kort liten aktivitet på utflykten i skogen eller på stranden finns fina naturbingo-brickor att ladda ner gratis här.

Fler roliga utomhuslekar för barnen hittar du här>>

Här hittar du klassiska lekar till barnkalaset>>

Här finns fler tips till midsommarlekar för hela familjen>>

Sending
User Review
4.8 (5 votes)