Bjud in till superroligt superhjältekalas! Vi har tipsen och idéerna!

barnkalas superhjältar

Snygga kostymer, roliga lekar och smarriga tilltugg. Superhjältekalaset är en hit för både små och stora, killar som tjejer!

Var kan man ha superhjältekalas?

Ett barnkalas med superhjältetema går att göra hur smått eller stort man vill så det passar att ha precis var som helst, från lilla lägenheten till ute i stora lekparken.

För vem passar det med ett superhjältekalas?

För alla som någon gång önskat sig superkrafter! Hjältar som Spiderman, Batman och Superman har länge varit otroligt populära bland pojkar, men även flickor börjar få upp ögonen för superhjältar, inte minst med härlig inspiration från exempelvis Wonder Woman eller populära bokserien “Handbok för superhjältar” av Agnes och Elias Våhlund.

Hur fixar man ett superkul superhjältekalas?

Inbjudan

Här får du hjälp att göra ett riktigt snyggt inbjudningskort som passar in på superhjältetemat! Snabbt, enkelt och helt gratis, du får direkt en pdf att skriva ut! Till inbjudningskorts-fixaren>>

Föredrar du att skicka en snygg inbjudan direkt med telefonen och lätt kunna hålla reda på vem som svarat och vem som kommer använder du grapevines inbjudningsapp. Läs mer här>>

Dekorationer

Festliga superhjältesplashar – skriv ut gratis!

Kolla in dessa snygga ljudsplashar, du vet ”Pow!”, ”SLAM” och liknande som är obligatoriska i superhjälteserietidningar! Dessa kan du själv ladda ner, skriva ut, klippa ut och dekorera superhjältekalaset med!

Skriv ut superhjältesplasharna>>

Färgglatt och guldigt

Dekorationer till superhjältetema går ofta i starka grundfärger som rött, blått, grönt och gult, men gärna ett stänk guld också! Ballonger, servetter girlander osv med de vanligaste superhjältarna är lätta att hitta i kalasaffärer och på nätet. Men man kan även fixa egna pappersgirlander relativt enkelt genom att häfta ihop remsor av färgat papper i ”kedjor”, se här.

Duka med bordstablett med superhjältepyssel!

Även små superhjältar kan behöva ta det lugnt en liten stund – då är det perfekt med en pysselbordstablett! Det blir inte bara en kul detalj i dukningen utan sysselsätter också barnen en stund med pyssel och färgläggning medan de väntar på sin superhjältemat!

Bordstabletten laddar du hem direkt och skriver ut så många som du behöver.

Beställ bordstabletten här>>

Lekar och aktiviteter till barnkalas med superhjältetema

Lek/pyssel: Vilken superhjälte blir du?

Förbered leken genom att skriva massor av superhjälteegenskaper som ”otroligt stark”, ”kan flyga”, ”elastisk kropp” osv på lappar som läggs i en skål/hatt/påse. Gör likadant med korta beskrivningar av en superhjältes utseende, exempelvis ”lång”, ”guldiga tights”, ”röd mantel”, ”flätor” osv. Låt kalasdeltagarna sitta i ring låt dem dra lappar ur båda skålarna tills inga lappar finns kvar. Nu ska alla rita en teckning (måla, klippa och klistra osv om man har tid) av just sin superhjälte och hitta på ett namn till den utifrån lapparna man dragit!

Lek/tävling: Testa superkrafterna i 5-kamp

Klassiska 5-kampslekar med superhjältetwist kan göras till en tävling mellan lag, eller bara som roliga aktiviteter att prova, om man vill skippa tävlingsmomentet. ”Laserskjutning”: spruta ner en ballong från en pall/stol med hjälp av en vattenpistol, görs med fördel utomhus. Kasta bollar på uppställda burkar eller PET- flaskor som dekorerats med superhjälteansikten (eller superskurkar!). Balansera en ”bomb” (ex en svartmålad potatis med ett snöre instucket som stubin) på en sked. Krama sönder en ballong: två och två ska gästerna försöka panga en ballong genom att krama sönder den mellan sig. Superstarka lungor: klipp ut former/figurer (ex fiskar, svampar, små monster..) i tunt silkespapper, gärna i starka färger, och låt kalasgästerna blåsa dem över golvet från ena sidan av ett rum till den andra – inte röra med händer eller fötter – de är giftiga!

Freeze!

Klassiska leken 1,2,3 rött ljus i superhjältetappning. En gäst utses till superskurk och står med ryggen mot de andra, som är superhjältar. Hjältarna ska smyga fram mot skurken medan hen räknar högt ”1,2,3 – Freeze!”, vid ”Freeze” vänder sig skurken om och ”fryser” alla hjältar. Den som rör sig får börja om, försten fram till skurken vinner och får vara ny skurk.  

Skattjakt för superhjältebarnkalas!

Superhjältemysteriet är ett riktigt roligt äventyr för alla små superhjältar. Boven med den gröna masken har placerat en bomb i Big City! Superhjälten Supersune behöver hjälp att bekämpa boven och lista ut koden för att desarmera bomben. En riktigt rolig skattjakt med spännande gåtor och utmaningar att lösa, i fantasieggande design! Du får allt material färdigt och fixar barnens roligaste barnkalas på nolltid!

Mat & Dryck

Supersnittar

Små trekantsmackor med valfritt pålägg plus en gurkbit eller liten tomat spetsas med en grillpinne som dekoreras med en urklippt bild av en superhjälte, ljudsplash eller annan superhjältesymbol.

Hjältetårta

Födelsedagstårtor med superhjältemotiv kan beställas på de flesta konditorier, eller så kan man göra själv med hjälp av färgad marsipan och dekorationer. Eller varför inte låta tårtan dekoreras med en stor ljudsplash, ex ”Pow!” eller ”Slam!”.

Cupcakes i glada färger

Muffins, eller cupcakes, i glada färger eller dekorerade med superhjältarnas märken är ett uppskattat och snyggt kalastilltugg.

Hulkendrink, Supermansaft och Spidermansmoothie

Att sätta ett kul namn på en färgglad dryck kommer man långt med! Ett glas grön dricka blir såklart en Hulkendrink, röd saft med blått och gult sugrör blir Supermansaft och dekoreras den röda smoothien med spindlar i plast utanpå muggarna är det såklart en Spidermansmoothie!

Goodies till barnen har en bra artikel om just Superhjältekalas med praktiska tips och lösningar.

Inspiration hittar du i vårt pinterestalbum “Superhjältekalas”>>

  • Dekorationer till superhjältekalas hittar du här.
  • Gratis inbjudningskort att ladda ner och skriva ut. Mallen är lätt att ändra och komplettera. Vill du ändra typsnitt och text är det bara att gå loss på mallen och göra så att den blir precis som du vill ha den.
  • En riktigt rolig skattjakt med spännande gåtor och utmaningar att lösa, i fantasieggande design! Du får allt du behöver och fixar snabbt och enkelt barnens roligaste superhjältekalas!
  • funny superman costume halloween pic
  • Spidey Cookies
  • Fixa kalas med superhjältetema! Här har vi samlat tips och idéer till superhjältekalaset!  #barnkalas #superhjältar # superhjältekalas #temakalas #barnkalasidéer
  • Monliet face paint | heroes/ villains/ characters
  • wonder woman face paint
Sending
User Review
4.9 (10 votes)