Lekar till 4-årskalas

4-årskalas lekar

4-årskalas är ofta det första “riktiga” barnkalaset, när barnen bjuder sina kompisar från förskolan eller andra kompisar. För föräldrarna, i alla fall om det är första barnkalaset, kan det vara en ganska spännande upplevelse och man funderar på vem man ska bjuda, hur många barn det ska vara, vad man ska bjuda på och hur man ska sysselsätta barnen.

Här får du massvis med matnyttiga tips om att fixa barnkalas>>

Något av det roligaste barn vet är att leka – så också på kalas! Att fixa lekar på kalas, kan vara något som väcker funderingar om man inte är en van kalasfixare. Hur mycket ska vara fri lek och hur mycket ska vara uppstyrt och vad tycker barnen egentligen om?

Här finns lite generellt om barnkalaslekar>>

Barnkalaslekar 4 år

4-åringarna är ofta entusiastiska, har en fantastisk fantasi och inlevelseförmåga – men kan inte koncentrerar sig allt för länge. De kan också vara ganska vilda, och då brukar det vara bra med lite uppstyrda lekar – så att det inte bara blir kaos. Barnen brukar dessutom verkligen gilla om det händer något spännande utöver det vanliga.

För de yngsta kan man ordna klassiska barnkalaslekar som fiskdamm och musikstolar. För den sistnämnda gör gärna så att barnen ska dela på stolar, när stolar tas bort så att alla till sist sitter på samma stol – istället för att barn “åker ut” efter hand. De yngre barnen kan vara känsliga för lekar där man “åker ut” och också för tävlingar med vinnare och förlorare. Så klart är det sådant de så småningom behöver lära sig i livet men som barnkalasfixande förälder är det kanske inte du som just då ska ta fighten. Inkluderande lekar är bättre för kalasfriden på 4-årskalas!

Tema på 4-årskalas

4-åringarna tycker om att klä ut sig och många kommer i sin finaste superhjältedress eller prinsessklänning på kalas. Att fixa temakalas för 4-åringarna är kul och behöver inte vara så svårt. Populära teman är klassiker som prinsessor, superhjältar och pirater.

Färdiga lekar för 4-årskalas

Temaskattjakt med gåtor och utmaningar!

En skattjakt är alltid kul – med 4-åringarna är det också så enkelt att få dem med på noterna. Säger man att man är i djungeln så är man! Att få gissa gåtor och leta ledtrådar är ju så kul! En vuxen hjälper till så att barnen inte fastnar på vägen, det är viktigt att det blir ett fartfyllt äventyr så att man inte tappar fokus på vägen. Här finns några skattjakter som passar perfekt på 4-årskalaset och som är anpassat för de yngsta som inte ännu kan läsa och skriva:

Superhjältemysteriet
Piratmysteriet
Djungelmysteriet
Prinsessmysteriet
Cirkusmysteriet

superhjältekalas

Eller så väljer man en superenkel skattjakt bara med ledtrådar:

Skattjakt för barnen
Skattjakt för barnen utomhus

Kalaslekpaket för kalas med tema prinsessor & riddare
5 barnkalaslekar och bordstablett med pyssel

Kalaspaket för piratkalas
5 barnkalaslekar och bordstablett med pyssel

Barnkalaspaket: Safarikalas!
Barnen ska på safari och lösa sex spännande utmaningar – när de klarat dem får de fina djurmärken att klistra i sitt safaripass!

Tipspromend för de yngsta: Vem är jag?
14 frågor om djur. Svarsalternativen är i bilder – roligare för de yngre som inte kan läsa!

Sending
User Review
5 (1 vote)