Bjud på julbord med mord – mordgåta i juletid

mordgåta jul

Ett hett tips till julfest, julbord eller självaste julfirandet!

Överlever dina gäster en livsfarlig jul?

Lagom till jul kommer en ny spännande mordgåta i juletid från grapevine.nu. På Granehof har Hugo af Grane traditionsenligt samlat de närmaste, kanske för att fira sin sista jul. Hugo gifte sig för tre år sedan med den unga, vackra Isabella, något som inte ses med blida ögon av hans tre barn som oroar sig för vad som nu ska hända med arvet. På godset finns också den ambitiösa godsförvaltaren, son till Granehofs mångåriga hushållerska, Isabellas moster som också är granne och nära vän till familjen och Hugos advokat och äldsta vän med hustru. Julen firas med intriger, lögner och svek istället för julefrid – och till sist begås även ett mord!

Kommissarie Winter anländer till Granehof för att avslöja en mördare – kan du och dina gäster lista ut vem?

Så fungerar mordgåtan

”En livsfarlig jul” är en mordgåta som alla kan vara med och lösa! Den är enkel att genomföra och kräver inga förberedelser, utklädning eller skådespelarinsatser, man behöver inte heller vara ett särskilt antal deltagare, den här mordgåtan kan genomföras för hur få eller hur många man vill!

Du får allt som behövs levererat med e-mail direkt efter beställning och skriver själv ut så mycket du behöver av olika delar. Alla deltagare, par eller lag (beroende på hur ni väljer att lösa mordgåtan) får ett häfte med persongalleri och lite bakgrund. En handling läses sedan upp i fyra kortfattade kapitel som man med fördel sprider ut lite under kvällen, t.ex. vid olika tillfällen under ett julbord eller mellan rätterna under en middag. När alla hört hela historien är det bara att låta de små grå cellerna arbeta som Hercule Poirot skulle ha sagt. Alla gissar på mördaren och hur det hela gått till, innan kommissarie Winter avslöjar sanningen!

Fira en extra spännande och livsfarlig jul i år!

Här beställer du mordmysteriet ”En livsfarlig jul!”>>

mordmysterium

Sending
User Review
4.13 (23 votes)

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*