Djungelkalas – Tips & idéer för barnkalas med djungeltema

djungelkalas

Välkommen på djungelkalas! Så här lätt fixar du själv ett roligt barnkalas med djungeltema! Bland spännande djur, exotiska frukter och gröna växter kommer alla kalassugna barn få en rolig och minnesvärd fest.

Djungelkalas – Var?

Djungelkalas går superbra att arrangera var som helst: hemma, inne eller utomhus, ute i skogen eller i en hyrd festlokal!

För vem passar ett kalas med djungeltema?

Barnkalas med djungeltema fungerar både för stora och små barn, men är kanske som allra mest uppskattat av de lite yngre barnen och upp till 6-7 årsåldern.

Hur fixar man ett kul djungelkalas?

Inbjudan

Det är kul att redan på inbjudan signalera att det är djungelkalas som gäller genom att använda många färger och bilder på djur och växter. Kom ihåg att skriva tydligt om tanken är att man ska klä ut sig!

Här kan du enkelt, snabbt och gratis göra inbjudningskort med fin design och egen text. Du väljer kort, skriver text och får direkt en pdf att skriva ut eller skicka.

Till inbjudningskortsfixaren>>

Dekorationer ger djungelkalaset guldkant

Det finns en hel del kalastillbehör att köpa med både växter, djur, safari och djungel som motiv. Att ha muggar, tallrikar, servetter och godispåsar i samma stil är festligt och påminner barnen om temat. Vill man göra det enkelt och lite billigare, kan man använda vanliga tallrikar och glas, men använda en rulle presentpapper med motiv av djungel, djur eller blommor som löpare på bordet.

Men man kan enkelt tillverka egna dekorationer, exempelvis genom att klippa ut olika bilder på djur och växter och sätta upp på väggar eller som underlägg på matbordet.

Man kan också göra fina djungeldekorationer genom att klippa ut stora blad i grönt papper och sedan använda gröna, röda och gula ballonger som stora frukter och sätta ihop till knippen som sätts upp i hörn och läggs som dekoration på bordet.

Ett roligt tips är att ställa fram hemmets alla krukväxter kring och på bordet för att skapa ytterligare djungelkänsla!

Gratis dekorationsmaterial till djungelkalaset!

Här finns lite dekorationsmaterial att skriva ut. Fyll i rabattkoden: KALAS2016 i kassan när du beställer så får du dekorationsmaterialet gratis!

Beställ dekorationsmaterialet gratis här>>

Lekar och aktiviteter till barnkalas med djungeltema

Ansiktsmålning

Är du duktig med pensel och krita? Eller kanske har en vän eller ett äldre syskon som är? De flesta barn älskar att få ansiktsmålning, och på ett djungelkalas finns många djur att bli målad till!

ansiktsmålning barnkalas

Pyssla djurmasker

Vill man inte ge sig in i ansiktsmålningens kladd kan barnen istället få pyssla egna djurmasker att ha på sig. Det finns vita masker att köpa som var och en kan få rita/måla till valfritt djur. Ge gärna förslag och ha bilder tillhands på olika djurmönster för att hjälpa på traven!

Skattjakt!

Är man ute på djungeläventyr måste man ju så klart också ut på skattjakt som självaste Indiana Jones. Hitta på själv eller – om fantasin eller tiden tryter – ladda hem ett färdigt, spännande djungeläventyr!

kalas med djungeltema

Låt barnen ge sig ut på expedition i djungeln för att hitta Mayaindianernas glömda stad och dess mytomspunna skatt! Det blir ett riktigt äventyr fyllt av spännande utmaningar, gåtor som måste lösas och möten med djungelns vilda djur! Lägg till en gnutta fantasi så är ni snart djup inne i djungeln! Skattjakten finns i två svårighetsnivåer för barn i åldern 4-6 år och för barn som börjat skolan.

Läs mer och ladda hem Djungelmysteriet här>>

Åk på safari och lös spännande utmaningar!

För alla yngre barn som gillar både djur – och roliga utmaningar finns ett kul kalaspaket att ladda hem. Låt barnen bege sig ut på safari och lösa sex spännande utmaningar. Alla barn får ett safaripass som de efter utförd utmaning klistrar fina djurmärken i. Du får allt du behöver, från inbjudningskort till färdiga utmaningar, safaripass, djurmärken, diplom och till och med en liten målarbok för alla att ta med hem.

Läs mer och ladda hem här>>

Fiskdamm med pirayor

Visst passar en klassisk fiskdamm in i djungelkalasets tema! Men se upp! I djungeln kan man råka få både pirayor, krokodiler och ormar på kroken!

Dansa runt palmen

Dansa runt granen har de flesta provat, men dansa runt palmen? (en krukväxt eller uppblåsbar palm!) Ännu roligare! Speciellt för mindre barn är detta en kanonaktivitet utan tävlingsmoment och som alla kan delta i på sina villkor. Små grodorna finns definitivt i djungeln. Istället för Prästens lilla kråka kan man sjunga Prästens lilla apa, istället för Räven raskar över isen kan man sjunga Tigern smyger tyst i skogen…

Duka med pysselbordstablett!

En pysselbordstablett blir både en del av djungeldukningen och aktivitet i väntan på kalasmaten! Duka med en bordstablett på varje plats och lägg fram en hög med färgpennor så kan barnen ägna en liten stund åt att färglägga och lösa pysslet!

Här beställer du bordstabletten – och skriver ut så många som du behöver!>>

Mat & Dryck till Djungelkalaset

Plockbuffé med frukt, grönsaker & spett

Vill man servera mat på barnkalaset med djungeltema kan det passa bra att servera ett stort fat med uppskuren frukt, gärna också lite exotisk sådan, och grönsaker och till det kan man servera spett av olika slag. Det kan vara spett med köttbullar och prinskorvar, kycklingspett eller spett med grönsaksbullar och halloumi för de som föredrar vegetariskt.

Fruktsallad

Frukter av alla de sorter och färger hör djungeln till! Gör en jättestor fruktsallad, eller gör en fruktbuffé med olika frukter i olika skålar och låt barnen blanda själva på tallriken. Man kan också sätta frukten på spett. Glass till höjer kalaskänslan ytterligare.

Småkakor i djurform

Det finns söta kakformar i form av olika exotiska djur. Enkla mördegskakor gillar de flesta barn, vill man lyxa till det glaserar man dem med kristyr i olika färger. Recept på kakor hittar du här!

Eller gör cupcakes med djuransikten!

Fruktdrink

En färgglad fruktdrink eller smoothie med sugrör är alltid festligt. Mixa exempelvis banan med färsk spenat för en giftgrön drink! En snygg gul manogdrink hittar du här!

Massvis med fler idéer till djungelkalas har vi samlat i vårt album “Kalas med djungeltema” på firafest på pinterest>>

 • Här hittar du fina dekorationer inför djungelkalaset
 • Mallen är lätt att ändra och komplettera. Vill du ändra typsnitt och text är det bara att gå loss på mallen och göra så att den blir precis som du vill ha den. #inbjudningar
 • Mycket uppskattad skattjakt för barn med roligt djungeltema. Ladda ner och skriv ut direkt. #skattjakt #djungelkalas #barnkalas
 • Djurparksmysteriet är perfekt för alla barn som gillar djur - och att lösa mysterier! Och vem gör inte det? I djurparksmysteriet försöker en tjuv stjäla en sällsynt och värdefull groda. Men han blev påkommen och har slängt ifrån sig de sju nycklar han låst buren med. #skattjakt #barnkalas #kalas
 • DIY Cute Paper Snowman Gift Tag.:
 • No-cook Dolphin Bananas For Kids - One Handed Cooks
 • go bananas monkey party | NoBiggie.net
 • Economical jungle party decorations
 • Välkommen på djungelkalas! Så här lätt fixar du själv ett roligt barnkalas med djungeltema! Bland spännande djur, exotiska frukter och gröna växter kommer alla kalassugna barn få en rolig och minnesvärd fest. #kalas #barnkalas #skattjakt

Här finns fler tips till djungelkalas>>

Sending
User Review
4.7 (10 votes)