10 festlekar till midsommar!

midsommar festlekar

Midsommar är kanske den högtid där vi leker mest. Det ska vara ringlekar runt midsommarstången och det ska gärna tävlas på andra sätt, kanske med klassiker som säckhoppning och ägg på sked i en femkamp. Barn och vuxna leker tillsammans vilket brukar uppskattas mycket av de små barnen medan tonåringarna få skämmas över sina “piiiinsamma” föräldrar.

Midsommar är verkligen tid att umgås med familj, släkt och vänner och att underhålla med festlekar sätter lite guldkant på firandet! Här är 10 riktigt kul festlekar till midsommar – färdiga att skriva ut och leka loss, om tiden till förberedelser tryter.

festlekar till midsommar

10 roliga lekar till midsommar

1. Festlek: Midsommarfest!

11 roliga utmaningar. Sex teoretiska, två provningar och tre fysiska lekar som kan blandas hur man vill. Allt är färdigt, frågeblad att sätta upp som stationer, spellista, svarsformulär, facit och poängräkning. Roligare midsommarlek finns inte!

2. Årets Sommarquiz

Sommarens bästa quiz – roligt, aktuellt och riktigt somrigt! Quizet bygger på 30 låtar som maxar sommarstämningen och följs av kul och kluriga frågor om allt som har med årets sommar att göra.

3. Musikquiz: Summertime!

Ett riktigt härligt internationellat sommarquiz som funkar även om man inte är uppväxt med Tomas Ledin och sill!

4. Mordgåta: Mord vid Midsommar

Lös en mordgåta i den ljusa sommarnatten! Den här mordgåtan utspelar sig på självaste midsommarafton och är enkel att genomföra och alla kan vara detektiver för en timme!

5. Tipspromenad till midsommar

En tipspromenad är liksom midsommar en svensk klassiker. Här får du 25 färdiga tipspromenadfrågor med massvis med midsommarkänsla!

sånghäfte midsommar

6. SingSong Sommar!

Här ska det lyssnas på, och sjungas sommarklassiker! Tävla mot varandra – lite som på tv, med textremsor, bildfrågor och temafrågor. Det här är en superkul musiktävling för oss som inte är proffs med vill sjunga ändå!

7. Testat & Klart!

En superkul festlek med roliga tester som är uppbyggd för lagtävling där alla kan vara med – både barn och vuxna. 22 roliga, kluriga och festanpassade färdiga tester i fina brev!

8. Mobilskattjakt: Sommar!

En cool skattjakt i mobilen för barn i blandade åldrar med tema sommar! Skicka ut barnen på en kul skattjakt medan de vuxna tänder grillen.

9. Sommarjakten

Som en somrig tipspromenad för barnen men lite roligare. Frågor blandas med klurigheter och på varje station ska barnen komma fram till en bokstav som ger ett lösenord.

10. Skattjakt: Sommarmysteriet

En kul skattjakt med tema sommar. Barnen får flaskpost och måste hjälpa kapten Krok att hitta sex guldmynt.

sånghäfte midsommar

Det ska inte bara lekas – det ska ju sjungas också!

När du laddar hem festlekarna för midsommar passa på att få ett fint sånghäfte med 14 riktigt bra snapsvisor till midsommar! Här finns en rabattkod som du fyller i vid beställning så får du midsommarens finaste sånghäfte gratis!

Läs mer om midsommarlekar här>>

Sending
User Review
4.67 (9 votes)