Orientalisk fest för heta nätter!

orientalisk fest, tusen och en natt

Det här året har vi ett väder med hetta och torka som för tankarna till Orienten – ta vara på stämningen och fixa en fest för heta nätter. Förflytta dig och vännerna till Orienten för en kväll, bege er på en flygande matta till tusen och en natt!

Sätt upp ett partytält i trädgården. Försök skapa stämningen av ett beduintält, drapera gardiner / tyger över ingången. Täck golvet i tältet med mattor, filtar och kuddar att sitta på. Placera ut ett eller flera låga bord med kuddar runt omkring att sitta på. Häng massvis med ljuslyktor i taket och utanför i trädgården. Köp glaslyktor i olika färger (finns billiga att få tag i), så får du ett mystiskt, dämpat, färgat ljus. Fyll tältet med levande ljus och tänd gärna lite rökelse.

Rätt bakgrundsmusik är ett måste, leta upp en spellista med loungemusik med orientaliska känsla.

Här finns t.ex en passande spellista “Sahara Sunrise” >>

Be gästerna att klä sig inspirerade av temat i svala, avslappnade kläder.

Bjud på mat från Mellanöstern. Servera t.ex. libanesiska meze med ett gott vin från samma land eller gör ett stort fat med saffransris toppat med kyckling och grönsaker och ställ mitt på golvet! Grillade kebabspett med hoummus, tabboleh och myntayoghurt är ett annat förslag på mat som passar. Lite recept på libanesiska meze finns här. Ett måste efter maten är ett glas myntate.

libanesiska meze

Orientalisk dans

Vill man göra något alldeles extra kan man anlita en lärare i orientalisk dans och ha en timmes kurs, leta upp närmaste dansskola och hör dig för om möjligheterna. Och / eller hyr in en dansös som gör ett uppträdande i orientalisk dans.

Quiz “Tusen & en natt”

Ett kul quiz på kvällens tema är som alltid roligt – hitta på själv eller köp ett färdigt. Här finns ett quiz till en fest med orientaliskt tema: “Tusen och en natt” med 25 blandade frågor varav 5 musikfrågor som testar allehanda kunskaper förknippat med “Orienten”.

Läs mer om quizet här>>

Mordgåta

Grapevine.nu har också ett mordmysterium som kan passa in – en mordgåta som utspelar sig på en arkeologisk utgrävning i Egypten – i sann Agatha Christie-anda!

Läs mer om mordmysteriet “Faraos förbannelse – Mordgåta i Dödens dal” här>>

Sending
User Review
4.62 (13 votes)